Kollen-brølet ble til piping da vinden stoppet hopperne

- Skulle gjerne hoppet seks omganger, sier Tom Hilde etter sølvet.

BLÅST: Anders Jacobsen på vei ned fra toppen i lagkonkurransen i Holmenkollen i ettermiddag. Det ble med det ene hoppet for alle i bakken i vinden.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
BLÅST: Anders Jacobsen på vei ned fra toppen i lagkonkurransen i Holmenkollen i ettermiddag. Det ble med det ene hoppet for alle i bakken i vinden. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Juryen turde ikke satse på enda en runde i vinden i Holmenkollbakken, og valgte å stoppe rennet etter at alle hadde kommet seg ned en gang.

Da beskjeden nådde publikummet på tribunen ble den gode stemninga raskt til en pipekonsert, selv om Norge endte opp med et gledelig, om enn oppskriftsmessig sølv.

Hopperne selv skjønner reaksjonen fra de Kollen-oppmøtte.

- Det skjønner jeg veldig godt. Det er så mye folk her som har lyst til å se skirenn, og som var klare for en ny omgang og for at vi kanskje skulle være med og kjempe i toppen. Det er ikke noe artig, sier Anders Bardal til Dagbladet.

- Været ble jo ikke noe verre, men det var bra vi i det minste fikk gjennom en omgang og et resultat. Alt kunne jo skjedd i andre omgang, vi kunne jo vært med og kjempet om gull. Men ser du på resultatlista, så er det i hvert fall de to nasjonene som har vært best denne sesongen som er best, sier Bardal.

Litt overraskende
Tom Hilde hoppet Norge opp på pallen da Tysklands Michael Uhrmann misset fullstendig i vindkastene i siste omgang.

Også Hilde skulle gjerne fortsatt ettermiddagen i Holmenkollen.

- Vi har alltid lyst til å hoppe, så for vår del kunne de gjerne utvidet til seks omganger. Det var jo varierende, men vi føler jo at vi skulle greid å knappe inn på Østerrike i andre omgang, selv om de har vist gang på gang at de er bedre enn oss. Men vi må være veldig fornøyde med sølvet vi får, fastslår han.

- Jeg ble litt overrasket, vi ville kjempe videre. I første omgang var det alle mulige forhold, to østerrikere fikk veldig gode forhold, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

- Det ville vært bedre å dele ut medaljene etter åtte hopp, men kanskje juryen vurderte det sånn at disse skiftende forholdene endret seg for raskt og for mye, og at hittil hadde ingen av de beste utøverne blitt rammet. Det kunne hende at Østerrike ville fått ødelagt rennet sitt hvis de hadde fortsatt, mener finnen.

Clas Brede Bråthen forstår også at folk pep i Holmenkollen.

- Det skjønner jeg godt, jeg ville også ha mer. Men det kan hende det hadde blitt farlig, sier han til Dagbladet.

Hilde vil redde Norge igjen
Uansett, som flere av hopperne er inne på, så endte det med østerriksk gull og norsk sølv, som det også gjorde i normalbakken og i flere andre lagkonkurranser denne sesongen.

Tom Hilde hoppet Norge opp til den plassen, og gleder seg til å gjøre det igjen.

- Det er utrolig digg med to sølvmedaljer. Jeg har vel noe sånt som seks mesterskapsmedaljer nå, og jeg står her med en god følelse. Etter det individuelle rennet var jeg ekstremt skuffet, faktisk, så det er utrolig deilig at jeg klarer å heve meg, sier Hilde.

- Jeg har sagt lenge at jeg har lyst til å være Norges ankermann, og da er det godt å få det til. Jeg føler jeg gjør en god jobb i dag, og jeg har lyst til å være Norges ankermann i mange år framover, sier han.

Evensen takker laget
Johan Remen Evensen gikk glipp av lagkonkurransen i Midstubakken, men fikk sjansen igjen i dag.

Å si at han tok vare på den sjansen i vinden er kanskje en overdrivelse, men hans 119 meter holdt til sølv det, også.

- Det er ikke mange som får oppleve en medalje på hjemmebane, og det får jeg i dag takket være de fantastiske tre andre på laget. Jeg er veldig glad, sier Remen Evensen.