Kollen kan bli fast finale-arena

Et strålende VM-arrangement minsker neppe sjansen for at Holmenkollen skal bli fast finale-arena i verdenscupen i skiskyting.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) vurderer seriøst å legge finalene i verdenscupen permanent til Oslo. Også sponsorene og Skiforeningen går inn for forslaget, og mye vil avhenge av verdenscupfinalene i 2001 og 2002 som allerede er plassert i Holmenkollen.

Det som kan sette en stopper for planene, er at verdenscupene i de nordiske grenene (langrenn, hopp og kombinert) allerede avsluttes fast i Kollen hver sesong.

- Det ligger i kortene at vi vil prøve å kjøre finalene i verdenscupen vår permanent til Holmenkollen, men vi må også ta hensyn til skifestivalen i nordiske grener. Jeg har allerede snakket med sjefen for hoppkomitéen til det internasjonale skiforbundet, Thorbjørn Yggeseth, og han går også inn for et tettere samarbeide, sier IBU-president Anders Besseberg til Aftenposten.

Å kjøre verdenscup-avslutning i skiskyting og nordiske grener samtidig, er neppe aktuelt.

- Infrastrukturen strekker ikke til, vi får problemer med for eksempel smørebodene. Derfor må våre finaler legges uken før eller uken etter langrennene i Kollen, sier Besseberg.

- Kollen som permanent finalearena for skiskytterne er ord som gjør meg glad, sier assisterende generalsekretær i Skiforeningen, Rolf Nyhus.

Hans hodepine blir å finne to helger i mars hvor nordiske grener og skiskyting ikke kolliderer. Ellers er Kollen klar.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no