SKUFFET: Maren Lundby havnet på femteplass i Holmenkollen i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Maren Lundby havnet på femteplass i Holmenkollen i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Kollen-sjokk for Lundby

Hoppet med løs binding: - Karrieren kunne vært over.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Maren Lundby (24) innfridde ikke forventningene i kvinnenes Raw Air i Holmenkollen søndag. Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike vant, mens den norske storfavoritten havnet på femteplass.

Men i bunn og grunn var 24-åringen bare glad for å ha kommet fra rennet uten en skramme. I første omgang hoppet hun nemlig med åpen binding på høyre ski. Dette oppdaget hun først etterpå. I verste fall kunne skien ha løsnet i lufta - og fallet kunne blitt stygt.

- For å sette det på spissen: Karrieren kunne ha røket der, sier Lundby på sletta i nasjonalanlegget.

Hun landet på 119 meter.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg setter alltid bindingen på. Jeg tror kanskje at den spratt ut da jeg gikk ut på bommen. Jeg kjørte med bindingen åpen. Men heldigvis var skoen i bindingen, men den kunne ha falt ut.

- Hvordan oppdaget du dette?

- Da jeg skulle ta ut bakbindingen etterpå. Da dro jeg hele skoen ut av bindingen. Jeg tenkte: «Hva er dette for noe?» Det er ganske dramatisk. Potensielt kunne hele skien ha flagret av gårde i lufta.

Lundby fortsetter:

- Dette har aldri skjedd før. Jeg må ha vært «helt surr i hodet». Det er mitt ansvar at bindingen er på. Men den må ha gått opp da jeg gikk ut på bommen. I pausen fikk jeg strammet den. Sannsynligvis satt den for løst.

I andre omgang landet hun på 109 meter. Hun beskriver dagen i bakken som «rar».

- Det var mye vind. Du måtte ha litt flaks i dag. Det hadde jeg ikke i sistehoppet. Jeg fikk høre at jeg hadde 3,5 meter bakvind fram til 70 meter. Da får du ikke noe løft.

TOPP TRE: Daniela Iraschko-Stolz (i midten) vant foran Juliane Seyfarth (til venste) og Katharina Althaus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOPP TRE: Daniela Iraschko-Stolz (i midten) vant foran Juliane Seyfarth (til venste) og Katharina Althaus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Bak Daniela Iraschko-Stolz på førsteplass kom to tyskere: Juliane Seyfarth og Katharina Althaus.

Lundby er likevel i høyeste grad med i Raw Air-sammendraget. Etter to renn ligger hun 0,1 poeng bak Iraschko-Stolz. Fire renn gjenstår. Om favorittstempelet sammenlagt sier Lundby:

- Jeg kan godt flytte det over på henne (Iraschko-Stolz).

Også i dag ble det fall i Holmenkollen. Tyske Ramona Straub gikk over ende i finaleomgangen etter å ha ligget på andreplass. Hun skal ha pådratt seg en kneskade, og står over siste del av Raw Air.

PÅ TRYNET: For tyske Ramona Straub endte det på verst mulig vis i Holmenkollen: Med fall. Raw Air er over. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ TRYNET: For tyske Ramona Straub endte det på verst mulig vis i Holmenkollen: Med fall. Raw Air er over. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
OK START: Anna Odine Strøm ble nest beste norske jente på niendeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OK START: Anna Odine Strøm ble nest beste norske jente på niendeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer