Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kollen skal rives

Ny bakke må på plass før VM-søknad innvilges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Byrådet i Oslo går inn for å rive Holmenkollbakken. Najonalsymbolet må vike for et nytt anlegg, melder TV 2 Nettavisen og NRK.

Oslo har søkt om å få arrangerer VM i nordiske greiner i 2011, og et av Det internasjonale skiforbundets (FIS\') kriterier for å få mesterskapet er at en ny hoppbakke er på plass.

Sportslig leder for det norske hopplandslaget Clas Brede Bråthen har tidligere foreslått å bygge kuppel over en eventuell ny Holmekollbakke. Dette skal ifølge Bråthen være den eneste måten å eliminere vind og tåke, som tradisjonelt har skapt store problemer for avviklingen av renn i Kollen.

Norge må innen 10. mars svare forpliktende overfor FIS på hva som skjer med Holmenkollbakken, som ble bygd i 1892, men seinere ombygd mange ganger. Bakken huset VM-rennene i 1966 og 1982 samt OL-rennet i 1952. Bakkerekorden er 136 meter og ble satt av Tommy Ingebrigtsen i årets NM-renn 25. januar.

Hva synes du om at Kollen skal rives? Si din mening under.

SNART SLUTT: En ny Holmenkollbakke skal bygges. Men blir Kollen-brølet det samme?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!