Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kollen-søndagen er reddet: - En stor dag for norsk hoppsport

Hopp-Norge jubler etter tre gladnyheter på FIS-kongressen i Portoroz.

SLIPPER MED SKREKKEN: Kollen-søndagen lever videre: Berit Roald / NTB scanpix
SLIPPER MED SKREKKEN: Kollen-søndagen lever videre: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Temperaturen steg i Hopp-Norge da Norges Skiforbund ble bedt om å vurdere å flytte starten av Raw Air til Trondheim for å redusere reisebelastningen.

Det ville i så fall bety at Holmenkollrennet ble flyttet fra søndag til torsdag.

Med andre ord var den tradisjonsrike Kollen-søndagen i fare. I dag kom imidlertid kontrameldingen etter FIS-kongressen i Portoroz:

Kollen-søndagen er reddet.

Det gleder sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Det er en stor for norsk hoppsport. Vi får arrangere Raw Air på de samme prinsippene som forrige sesong og videreutvikle det konseptet, som var en stor opptur. Det gir oss forutsigbarhet at vi kan fortsette med samme konsept, sier Bråthen til Dagbladet.

- Ingenting er bedre enn en vellykket Kollen-søndag for norsk hoppsport. I tillegg får jentene en trippel-konkurranse på Lillehammer. Det er helt fantastisk.

Jubeldag for hoppjentene

Der Raw Air gjennomføres på samme måte som foregående sesong, blir jentenes trippel gjennomført med to renn i K90-bakken på Lillehammer fredag og lørdag, før storbakken venter den påfølgende søndagen.

Det blir dermed en light-versjon av Raw Air for verdens beste kvinnelige hoppere.

- Det var mange diskusjoner og en tøff kamp, men Bertil Pålsrud argumenterte på en veldig god måte. Vi er veldig fornøyd med utfallet, forteller Bråthen.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på at vi har bidratt til utviklingen av sporten. Slik har det ikke alltid vært. Vi opplever at vi har større innflytelse internasjonalt nå. Vi har blitt flinkere til å bruke foraene på en god måte. Det styrker Norges posisjon internasjonalt som hoppnasjon.

Ny undertøysregel

Også den nye undertøysregelen gleder den norske leiren.

Den innebærer at det nå blir krav om todelt undertøy, der man tidligere kunne ha bare én del.

- Det fører til færre spekulasjoner om manipulering av utstyr. Det har kanskje ikke så mye å si for resultatene, men det reduserer spekulasjonene, som er intensjonen med regelendringen, sier Bråthen.

Hele Norges coronakart