Drama i Kollen-femmila

Kollen-tilskuere kastet øl på svensk langrennsstjerne: - Syke tilstander

Niklas Dyrhaug ble svimmel og mistet synet, Johannes Høsflot Klæbo skrapet opp skiene på en ølkork og falt, mens tilskuere kastet øl på svenske Daniel Rickardsson.

VILLE TILSTANDER: Det gikk hardt for seg blant tilskuerne under femmila i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VILLE TILSTANDER: Det gikk hardt for seg blant tilskuerne under femmila i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Kaos preget timene i etterkant av femmila i Holmenkollen. Politiet meldte om slåsskamper, fyll og mennesker som gikk i T-banesporene.

Dagbladet var selv vitne til de lite barnevennlige scenene med voksne mennesker som sjanglet rundt i Holmenkollen og nektet å følge politiets ordre. Det er dette som gjør at mange foreldre ikke lar barna dra opp til Kollen for å se sine idoler på nært hold.

Det var en stor kontrast til den lenge positivt ladede folkefesten som fant sted i skiløypa da Dario Cologna spurtslo hjemmehåpet Martin Johnsrud Sundby og omstridte Maksim Vylegzjanin i comebacket.

Utøverne satte stor pris på den enorme entusiasmen de ble møtt med ute i løypa, i et folkehav og med et engasjement som skiller seg ut fra alle andre skirenn.

- Det er det kuleste rennet i året og det hardeste. Det er helt rå stemning. Det er som en festival, sier Daniel Rickardsson til Dagbladet.

- Jeg blir alltid like forundret når jeg kommer opp mot Frognersæteren. Det er så vanvittig mye folk og helt sinnssyk stemning. Det er helt unikt, sier den svenske langrennsprofilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.