Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kolo Toure om broren: - Han kan bli litt gal hvis han ikke vinner

Kolo Toure forsvarer broren.

FORSVARER BROREN: Yaya og Kolo Toure under Manchester City - Liverpool i desember Foto: NTB / Scanpix
FORSVARER BROREN: Yaya og Kolo Toure under Manchester City - Liverpool i desember Foto: NTB / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Yaya Toure skjulte ikke følelsene etter helgens utdeling av Afrikas beste fotballspiller for 2015. Borruusia Dortmunds Pierre Emerick Aubameyang stakk av med seieren, med syv flere stemmer enn Toure. Manchester City-stjernen var tydelig skuffet på scenen, men gratulerte Aubameyang med prisen. Det var først i etterkant at Toure viste sitt raseri. Til den franske radiostasjonen RFI, uttalte han følgende:

- Jeg er veldig veldig skuffet. Det er trist å se at Afrika reagerer på denne måten, at de ikke ser på afrikaneres bedrifter som viktige. Jeg synes det er episoder som dette som bringer skam over Afrika, for å handle på denne måten er ikke skikkelig. Men hva kan vi gjøre med det? Vi afrikanere viser at vi ikke synes Afrika er viktig, sier han i en lengre tirade mot prisutdelingen.

Sammenligner Yaya med Cantona Yaya Toure vant prisen i 2011, 2012, 2013 og 2014, men Aubameyang brøt altså seiersrekken til 32-åringen. Yayas bror, Kolo, sier til Daily Mail i dag at han må lære broren sin en ting eller to.

- Jeg har ikke snakket med han enda, men jeg tror han vil være sint på meg og. Jeg må lære han å snakke riktig.

Kolo sammenligner broren med Eric Cantona.

- Yaya er en god spiller, men noen av de største sjernene, sånn som Eric Cantona, har store vinnerskaller. Det er sånn jeg tror han er. Han er en vinner, og når han ikke vinner alt, kan han bli litt gal, sier Kolo.
  - Fortjente å vinne Kolo mener broren fortjente å vinne prisen.

- Han var den eneste afrikanske spilleren som ble stemt frem som topp fem i verden, men han vinner ikke beste Afrikas beste. Vi vant også Afrikamesterskapet, og det er derfor han forventet å vinne.

- Jeg vil alltid stå bak min bror, men dette er et spill. Noen ganger taper du, andre ganger vinner du. Yaya reagerte på denne måten fordi han er en vinner. Innerst inne vet jeg at han er en bra fyr, sier Kolo Toure.

Dette er ikke første gang Yaya Toure vekker oppsikt. I 2014 følte han seg ikke respektert av Manchester City fordi ingen i klubben tok han i hånden på bursdagen hans.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media