Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kolo Toure utestengt i seks måneder

Testet positivt for doping i mars.

SEKS MÅNEDER: Kolo Toure er utestengt i seks måneder. Foto: AFP Photo / Andrew Yates
SEKS MÅNEDER: Kolo Toure er utestengt i seks måneder. Foto: AFP Photo / Andrew Yates Vis mer

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet (FA) har bestemt at Kolo Toure er utestengt fra all fotball i seks måneder etter å ha testet positivt for et stimulerende middel i mars.

Det skriver FA i en pressemelding.

— Vi ser ingen grunn til å straffe ham for å ha brukt et prestasjonsfremmende middel. Samtidig gjorde han en feil ved å ikke sjekke innholdet i tablettene. Det er noe under hva man bør forvente av en profesjonell fotballspiller, heter det i uttalelsen fra FA.

Toure forklarte den positive dopingprøven med at han ikke visste at konas slankepiller inneholdt noe ulovlig.

- Det har vært en vanskelig tid for meg, og jeg er lei meg for å gått glipp av lagets triumf i å sikre Champions League-fotball for City samt FA-cup-triumfen på Wembley, sier Toure i en pressemeldingen gjengitt på Manchesert Citys hjemmesider.

Utestengelsen varer fra 2. mars, noe som betyr at Toure ikke vil være tilgjengelig for City før tidlig september.

- Jeg gleder meg til å spille fotball igjen i september, og takker FAs kommisjon for deres forståelse om saken min, sier Toure.

Sammenliknet med tidligere dopingavsløringer har Toure fått en mild straff. Rio Ferdinand ble utestengt i åtte måneder i 2003 da han mistet en dopingtest, mens Sheffield United-keeper Paddy Kenny ble utestengt i ni måneder etter å ha blitt tatt for bruk av efidrin.