- Kom deg i form, Derek!

Åge Hareide brukte oppsummeringen av Norge- Wales til å sende en bønn til Jan Derek Sørensen: - Kom deg i form!

SAS-HOTELLET (Dagbladet): Landslagets høyreside lider og skriker etter en klasseinnlegger med presisjon og tilslag i høyrefoten. Lyns Jan Derek Sørensen har begge deler. Og i tillegg har han fart - også det en avgjørende ferdighet.

Resten handler om form.

- Jeg vil vise at jeg vil ha med Derek, sier Åge Hareide til Dagbladet. - Det var derfor jeg sa det jeg sa på pressekonferansen. Og spesielt i hjemmekampene på Ullevaal - der kan Derek bli en viktig spiller mot motstandere som ligger lavt.

- Og det er derfor jeg ber ham om å komme seg i form.

Følger Lyn

Jan Derek Sørensen ble tatt ut etter forfall i landslagets januar-tropp som spilte tre kamper i Hongkong og Singapore. Der var han så god i sitt landslags-comeback at han ble en selvfølge til februar-kampen borte mot Nord-Irland. Men der slo han opp et gammelt problem - bekkenet kom ut av stilling.

Og så havnet han på tribunen.

- Jeg ser Lyn mye i Tippeligaen, sier Åge Hareide. - Jeg ser etter Derek og håper han skal glimte til. For jeg vet jo at han er en god fotballspiller - det er ikke der det ligger.

- Alt handler om at han kommer i form.

Takker for tilliten

- Det er hyggelig å høre det Åge Hareide sier, sier Jan Derek Sørensen til Dagbladet. - Men det hjelper meg ikke på banen. Så det eneste jeg kan gjøre er å jobbe hardt og håpe at det løsner.

- Selvfølgelig ønsker jeg å spille for Norge.

Men:

- Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, fortsetter den ettertraktede høyrekanten. - Det er Lyn som er viktigst - det er gjennom godt spill på klubblaget jeg kan bli aktuell for Norge. Og derfor kan jeg ikke være annet enn veldig klisjéaktig når det gjelder tankene mine rundt landslaget.

- Blir jeg tatt ut til høsten, vil det være en skikkelig bonus.

Et stort samtaleemne

Greit at ikke Derek tenker så mye på Norge. Landslagsledelsen tenker nemlig mye på ham. Og etter Wales-kampen torsdag kveld, der høyrekanten aldri fant rytmen og relasjonene Åge Hareide og Stig Inge Bjørnebye søker, var han et hett tema.

Stig Inge Bjørnebye sier til Dagbladet:

- Ja, vi snakket om Derek. Og hvor god han var i Hongkong og hvor positiv og bra han så ut før det der med bekkenet skjedde i Nord-Irland. Og vi har i hvert fall forståelse av at han ønsker seg tilbake - han dukker jo opp på treningene våre og i spillerlosjen etter kampene på Ullevaal.

Savner samhandling

- Vi ønsker Derek tilbake i godt slag, sier Bjørnebye.

- Så mye at han kan bli tatt ut på spekulasjon mot Belgia i august?

- Er han i fysisk orden, kan det hende et landslagsuttak kan gi den inspirasjonen som får det til å løsne igjen.

Åge Hareide er fornøyd med Thomas Myhre i mål, begge midtstopperne og relasjonene trekanten på venstresiden - John Arne Riise, Magne Hoseth og Morten Gamst Pedersen - er vi ferd med å utvikle. Målet er å få til det samme på høyresida. Og det er ikke det at karer som Christer Basma, Hassan El Fakiri, Martin Andresen, Torstein Helstad og Jan Gunnar Solli ikke er gode fotballspillere.

Det er samhandlingen mellom tre Åge Hareide er på jakt etter.

- Det er der vi savner mest stabilitet i prestasjonene, sier Hareide. - Det går på valg av typer. Og derfor er det overordnede målet akkurat nå å få trøkk på høyrekanten også.

- Med Derek tilbake vil vi få et alternativ til.

STERKT ØNSKET: Landslagstrener Åge Hareide husker hvor god Jan Derek Sørensen var i Hongkong, og vil ha ham frisk tilbake som kantspiller på landslaget så fort som mulig.