- Kom deg inn i boksen, Davy!

Solskjær med klar beskjed til toppscorer Angan.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Fredrikstad 2-0.

Davy Claude Angan senket i går kveld Fredrikstad med sitt sjette og sjuende mål for sesongen. Allerede etter ni kamper av årets sesong står Angan nå med sju mål. Det er kun to bak de ni nettkjenningene han brukte 29 Tippeligakamper på å score under fjorårets gullsesong for Molde.

Molde-spissens målform skyldes, ifølge Davy Claude Angan, rådene fra Ole Gunnar Solskjær på trening.

- Han vil ha meg foran mål og jeg har jobbet knallhardt med Solskjær for å bli bedre på avslutninger. Solskjær mener jeg kan bli toppscorer i Tippeligaen om jeg kommer meg mer inn i boksen, sier Angan.

Ikke lov til å skyte Ole Gunnar Solskjær bekrefter at han på treningsfeltet har arbeidet hardt med sin spiss og gitt Angan klare instrukser om å komme seg inn i sekstenmeteren og ikke avslutte fra langt hold.

VIL HA 20 MÅL: Davy Claude Angan har satt seg mål om 20 tippeligascoringer i løpet av sesongen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VIL HA 20 MÅL: Davy Claude Angan har satt seg mål om 20 tippeligascoringer i løpet av sesongen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Han har fått streng beskjed om å komme seg i boksen. Davy er glad i å få ballen i beina, gå ut på kantene og gå ned lavt i banen. Jeg vil ha han inn i boksen og det blir Davy fortalt på trening. Det øver vi på hele tiden.

- Davy får streng beskjed om at han ikke får lov til å skyte fra 25-30 meter. Davy scorer målene sine innenfor sekstenmeteren, slår Solskjær fast.

Vil score 20 mål Og riktignok scoret Davy Claude Angan begge sine mål i kveld med å være på riktig sted til riktig tid — inne i sekstenmeteren. 1-0 scoret 24-åringen fra sju meter etter å ha plassert ballen kaldt og sikkert i mål. 2-0 ble en lett oppgave for Angan. Han bredsidet ballen i tomt bur etter å ha avsluttet et Molde-angrep som åpnet opp hele Fredrikstad-forsvaret.

- De to målene Davy scorer i dag gjør han ved å være i boksen. Det er to veldig gode avslutninger av Davy. På 2-0-målet kommer han i høgt tempo og han må kontrollere den inn, sier Solskjær.

Davy Claude Angan har selv ett mål med årets sesong — å score tjue mål.

- 20 mål er mitt mål ja. Arbeider jeg mer med avslutningene kan jeg passere 20 mål, mener Angan.

Ole Gunnar Solskjær tror det vil komme mer fra Davy Claude Angan utover i sesongen — og at det ikke som i fjor, stopper med kun ni mål.

- Davy vil bare bli bedre og bedre. Nå er han vant med meg og hvordan vi trener avslutninger. Spisser med selvtillit scorer mål og han har fått mer selvtillit og trygghet, avslutter Solskjær.