TEMPERAMENT: Nils Arne Eggen krever temperament fra spillerne i trenercomebacket, og går foran med et tydelig eksempel. Foto: Hans Arne Vedlog
TEMPERAMENT: Nils Arne Eggen krever temperament fra spillerne i trenercomebacket, og går foran med et tydelig eksempel. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

- Kom deg ut av offside før det blir mørkt!

Energisk Eggen tilbake på RBK-trening.

|||

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Nils Arne Eggen er tilbake i velkjent breibeint og verbal stil på Rosenborgs treningsfelt i dag.

Energisk som aldri før, og med aktiv arm- og stemmebruk driller han Rosenborg-gutta i samhandling og angrepsmønstre. Og han krever temperament og full intensitet av spillerne sine.

- Morten Moldskred fra Ulsteinvik! Du lunter jo, du skal komme i hundre! brøler Eggen når han ikke er helt fornøyd med tempoet til Moldskred.

Og ny beskjed til samme angriper:

- Kom deg ut av offside før det blir mørkt!

- Hvorfor? 19-åringen Simen Wangberg fikk også høre det da en pasning ikke holdt ønsket standard.

- Hadde den pasningen der lykkes mot et ordentlig forsvar - ja eller nei?

- Nei, svarte Wangberg.

- Hvorfor slår du den da? lurte Eggen.

I tillegg til stort oppmøte fra media, er det omkring 100 skuelystne trøndere på plass langs sidelinja.

- Nå lærte du det Etter trening holdt Eggen hoff for de frammøtte journalistene, og også her var stilen lett gjenkjennelig.

Som da en ville vite om RBK blir bedre med Eggen som trener:

- Spørsmålet er nesten retorisk, det er ingen som kan svare på det enda. Nå lærte du det også, hva retorisk er, svarte norsklektor Eggen.

Eggen er ikke redd for å mislykkes i trenercomebacket.

- Er det noen som tåler å lande på ryggen med stor fallhøyde, så er det meg.

Ikke dress på linja Og han er klar over at det kan bli en utfordring for spillerne å ta til seg en ny og mer strukturert angrepsstil.

- Når vi begynner å strukturere, bryter du ned noen ubevisste relasjoner som er der, sier han.

Det blir stadig vanligere å se tippeligatrenere i dress på sidelinja. Erik Hamrén er blant de som har utmerket seg som mest velkledd. Nils Arne Eggen sverger til treningsdressen, uten at han vil gå til angrep på de som har press i trenerbuksa.

- Jeg har ikke noe i mot det, altså. Men for meg virker det særdeles upraktisk å ha dress på fotballbanen. Dere får vente å se til vi skal på bankett - men jeg sier ikke hvilken, ler Eggen.

Som verken vil eller kan skjule at han stortrives med å være tilbake i manesjen.