- Kom deg vekk

Ståle Solbakken likte ikke det han så av midtbanespiller Morten Thorsby (25). Treneren fyrte av gårde en tirade som kunne høres over hele stadion i Málaga.

KLAR TALE: Ståle Solbakken måtte gi Morten Thorsby (t.v.) saftige instrukser. Dette bildet er fra en annen situasjon. Foto: Geir Olsen / NTB
KLAR TALE: Ståle Solbakken måtte gi Morten Thorsby (t.v.) saftige instrukser. Dette bildet er fra en annen situasjon. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Luxembourg 1-0

MALAGA (Dagbladet): Ståle Solbakken valgte en startoppstilling med Morten Thorsby og Martin Ødegaard sentralt på midten mot Luxembourg i går kveld.

Ingen av dem får spesielt gode børskarakterer i Dagbladet etter 1-0-seieren. Thorsby får tre av ti poeng - mens Ødegaard får fire poeng.

Det skal sies at Thorsby hevet seg etter pause. Men rundt 25 minutter ut i første omgang eksploderte Solbakken på sidelinja.

- Morten, kom deg vekk derfra! brølte treneren så det runget over hele Estadio La Rosaleda. Rett etterpå gjentok han budskapet med det samme intense volumet.

UTTRYKKSFULL: Ståle Solbakken er kjent for å være karismatisk på sidelinja. Foto: Geir Olsen / NTB
UTTRYKKSFULL: Ståle Solbakken er kjent for å være karismatisk på sidelinja. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

På pressekonferansen etter privatlandskampen spurte Dagbladet hva han konkret reagerte på overfor Sampdoria-spilleren. Selv TV 2-kommentator Øyvind Alsaker - som befant seg i Norge - fikk med seg det kraftfulle utbruddet.

- Solbakken fyrer av gårde beskjeder, sa Alsaker på direkten. Treneren forklarer her hva som skjedde:

- Da de (Luxembourg) la seg i 5-3-2 - og Morten datt ned ved siden av midtstopperen - så manglet vi et spillpunkt lenger fram på banen. Det var helt unødvendig, fordi midtstopperne klarte å gjøre jobben selv.

- Oppfattet Thorsby beskjeden din greit?

- Ja, det gikk veldig bra i andre omgang. Da spilte han akkurat slik han skulle.

IKKE PÅSKRUDD: Morten Thorsby klarte ikke å følge opp den gode kampen mot Montenegro i mars. Foto: Geir Olsen / NTB
IKKE PÅSKRUDD: Morten Thorsby klarte ikke å følge opp den gode kampen mot Montenegro i mars. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Solbakken er kjent for å være uttrykksfull på sidelinja under kamper. Som regel er det vanskelig for publikum å fange opp hva trenerne sier på grunn av annen støy på stadion. Men coronaåret med tomme tribuner har gitt nye erfaringer.

Også mot Gibraltar i VM-kvaliken i mars var det mulig å høre hva Solbakken kommuniserte med spillerne. Til Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth spurte han:

- Hvem av dere skal ut?

Det var det samme for Solbakken, men begge ristet på hodet. Rett etterpå ble Haaland ofret for Joshua King. Og dialogen ble fanget opp av journalister på tribunen.

Selv om Solbakken og Norge ikke fikk «nye venner» i går, kan den ferske landslagstreneren vise til tre seirer på fire forsøk.

Søndag venter Hellas, også dette i privatlandskamp i Málaga. På nytt vil det være stor spenning knyttet til hvordan Solbakken komponerer laget.

Om Ødegaard i den sentrale midtbanerollen sier han:

- Martin er en spiller som kan spille i mange posisjoner. Du skal ikke undervurdere løpskapasiteten hans og radiusen. I dag (mot Luxembourg) spilte han sånn, fordi vi visste han ville få mange baller i den oppbyggende fasen. Han kunne styre spillet. Så vil det være andre kamper der han vil spille andre roller.

ENGASJERT: Landslagstrener Ståle Solbakken forsvarer Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer