FOR GOD FOR TIPPELIGAEN: Bob Bradley ikke er på Nadderud neste sesong. Hvis trener-trengende klubber i England, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia har dyktige speidere på jobben er han ikke på Nadderud når vi skriver august,skriver Dagbladets kommentator Morten Pedersen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FOR GOD FOR TIPPELIGAEN: Bob Bradley ikke er på Nadderud neste sesong. Hvis trener-trengende klubber i England, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia har dyktige speidere på jobben er han ikke på Nadderud når vi skriver august,skriver Dagbladets kommentator Morten Pedersen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Kom deg videre, Mr. Bradley- i Norge er du allerede årets trener

I fjor holdt Stabæk nullen i tre av 30 kamper. I år - etter sju serierunder og en drøy halvtime med 10 mann mot Vålerenga - har laget vunnet fem på rad uten å slippe inn mål.

• Vålerenga-Stabæk 0-2 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Det er lenge siden vi sluttet å lure på om Bob Bradley er en meget dyktig trener. Nå vet vi han er meget heldig også. Men hell er de bestes venn i fotball. Og spørsmålet nå er hva amerikanerens hell og dyktighet kan lede til.

DET SOM ER helt sikkert er at Bob Bradley ikke er på Nadderud neste sesong. Hvis trener-trengende klubber i England, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia har dyktige speidere på jobben er han ikke på Nadderud når vi skriver august. For Bob Bradley er mer enn en trener uten en definert fotballfilosofi - han er først og fremst en ekstrem lagbygger.

Som på nesten magisk vis evner å få det absolutt beste ut av hver enkelt spiller.

STABÆK HADDE MAKSIMAL flyt da de slo Vålerenga på Ullevaal. Og det er lov i fotball. Samtidig har jeg ingen store problemer med å si at det på sitt vis var fortjent. For i motsetning til Vålerenga - som produserte og misbrukte 15 store målsjanser - tok Stabæk vare på sine.

Først da Vålerengas gode første halvtime ble drept av et straffespark.

Dernest da Vålerengas gode start på andre omgang ble kvalt av Ernest Asantes fjerde scoring på fire kamper.

VÅLERENGAS HØYESTE NIVÅ er meget bra. Det så vi i førsteomgangen mot Strømsgodset, det så vi i førsteomgangen mot Start og det så vi til de milde grader de første 25 minuttene i denne matchen mot Stabæk. Men når det ikke blir mål ut av total dominans lever alle fotballag farlig.

Og når motstanderen scorer er alt det gode bortkastet.

DET ER MANGE måter å vinne fotballkamper. Og den Stabæk slo Vålerenga på står ikke i noen bøker. Men selv om Bob Bradleys mannskap var slurvete, ustrukterte og gang på gang spilte seg selv i trøbbel den første halvtimen, er du nødt til å gi den bakerste fireren kreditt.

Først og fremst for måten de er flinke til å rydde unna innlegg i egen boks.

Dernest for hvordan de sto da Vålerenga nærmest kjørte dem i senk utover i andre omgang.

VI HAR SNAKKET mye om Rosenborgs kontringsstyrke denne våren. Og enkelte trenere (Dag-Eilev Fagermo og Kjetil Rekdal) har også døpt Kåre Ingebrigtsens serieledere for et kontringslag. Greit det, Rosenborg er bra på overgangsspillet. Og de har scoret 24 mål å sju kamper. Men det spørs om ikke Stabæk er et enda mer utpreget kontringslag enn Rosenborg.

Og på sitt beste - når balltempoet og presisjonen matcher flere samtidig bevegelser i stort fart på topp - spørs det om de ikke enda bedre enn Rosenborg også.

FOR PÅ TOPP er farten ekstrem - garantert den høyeste i Tippeligaen. Og bak har laget kanskje ligaens beste keeper i Mande Sayouba. Og en slik miks under ledelse og press, der motstanderen er nødt til å selge seg mer og mer for å ta igjen det tapte, er drepende.

Hadde Stabæk scoret på de største sjansene på Ullevaal kunne de slått Vålerenga 4-0.

BOB BRADLEY LIKER ikke alle superlativene som kommer hans vei. Det bør han bare vende seg til. Uansett hvordan man snur og vender på det er Stabæks enorme framganger hans verk. Og allerede nå, og selv om han skulle forsvinne til en større liga og en mye større klubb i sommer, vil jeg føre følgende påstand til torgs:

Bob Bradley er årets trener i Tippeligaen 2015.

Selv om han bare blir her halve sesongen er han årets trener i Tippeligaen 2015.