FIKK ADVARSEL: Henning Solberg kom for seint til den offisielle fotograferingen under Rally Portugal, og har blitt ilagt en skriftlig advarsel av Det internasjonale bilsportforbundet.Foto: SCANPIX/EPA/Richard Balint
FIKK ADVARSEL: Henning Solberg kom for seint til den offisielle fotograferingen under Rally Portugal, og har blitt ilagt en skriftlig advarsel av Det internasjonale bilsportforbundet.Foto: SCANPIX/EPA/Richard BalintVis mer

Kom for seint til fotoshoot - fikk skriftlig advarsel

- Batteriet på mobilen var tomt, forklarer Henning Solberg.

|||Rallyfører Henning Solberg (37) er ilagt skriftlig reprimande av FIA etter uteblitt fotografering før forrige VM-runde.

Skulle storebror Solberg få enda en irettesettelse i løpet av sesongen, vil han bli straffet med tilleggstid.

Nordmannen møtte ikke opp til pålagt fotografering før forrige VM-runde i Portugal, noe Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) reagerte strengt på.

- Forklaringen er ganske enkel: Jeg glemte hele greia mens jeg sto 50 meter bortenfor og pratet med Mads Østberg. FIA hadde forsøkt å ringe meg, men batteriet på telefonen var oppbrukt, sier Henning Solberg til NTB.

Da Solberg godt på overtid kom på plikten sin, var det for sent og fotograferingen var avsluttet.

Forrige gang Ford-føreren fikk skriftlig advarsel av samme type, var etter «villmannskjøring» i forbindelse med en publikumsprøve for tre år siden.

VM-runden i Portugal endte uten suksess etter en avkjøring og brutt løp. To sjetteplasser er det beste Henning Solberg har oppnådd på seks løp hittil i sesongen.

(NTB)