Kom gratis -  fikset 15 millioner

Sandefjord betalte ikke ei krone for Andreas Tegström sist vinter. I går fikset den svenske tremålsscoreren opprykk til Tippeligaen - og 15 millioner til klubben.

MOSS (Dagbladet): -  For oss er det verdt 15 millioner kroner. Inntektene i 1.divisjon er 10 millioner, i Tippeligaen øker de til 25, sier daglig leder Øystein Ulsnæs til Dagbladet.

Da opprykket var i boks, stormet Sandefjord-fansen Melløs. Etter å ha vært like ved tre ganger, fikk følelsene fritt utløp i går ettermiddag.

-  Opprykket skyldes at vi tar ut alt, står på for hverandre og aldri gir opp. Den innstillingen skal vi ta med oss inn i Tippeligaen. Sandefjord blir ikke noe slaktoffer, sier tremålsscorer Tegström.

Fra amatørfotballen

Sportslig leder Geir Amundsen hentet ham til Sandefjord fra svensk amatørfotball.

-  Vi har et bra kontaktnett i Sverige, og fikk Tegström gratis fra 2.divisjonsklubben Husquarna hvor han lagde 22 mål i fjor. Den overgangen kan vi vel kalle for et scoop, sier Geir Amundsen.

Landslagsaktuell

Avtroppende Sandefjord-kaptein Andreas Augustsson mener tremålsscoreren kan bli en hit i neste års tippeliga.

 SVENSKEHELT:  Sandefjord tremålsscorer Andreas Tegstrøm der han hørte hjemme etter opprykkskampen mot Moss: Høyt til værs! Foto: John T. Pedersen
SVENSKEHELT: Sandefjord tremålsscorer Andreas Tegstrøm der han hørte hjemme etter opprykkskampen mot Moss: Høyt til værs! Foto: John T. Pedersen Vis mer

-  I hele år har han bare vokst og vokst. Han er sterk i kroppen, og flink til å holde på ballen. Fortsetter han framgangen, er han landslagsaktuell om to år, sier Andreas Augustsson.

Kjølner kommer

Lagkapteinen er èn av tre spillere som forlater Sandefjord. Han skal til Elfsborg, og blir erstattet av Glimt-stopperen Fredrik Kjølner som kommer fra Nøtterøy.

De to andre som drar er Geir Ludvig Fevang (har undertegnet for Start) og Magne Sturød som reiser til Odense.

-  Vemodig

-  Det er vemodig å forlate Sandefjord. Trøsten er at det hadde vært enda sørgeligere å reise herfra skuffet, sier Andreas Augustsson.

-  Jeg har vært i Sandefjord siden starten, og synes dette er en perfekt måte å avslutte på. Ambisjonene som Start-spiller er å ta seriegull, sier Geir Ludvig Fevang.

-  Jeg bestemte meg tidligere i høst, og valgte eventyret. Odense er jo også H.C.Andersens hjemby, sier Magne Sturød.

Spetalen blar opp

Samtlige blir erstattet av andre klassespillere. Sandefjord-investor Øystein Stray Spetalen er allerede på banen.

-  Vi har 15 spillere på kontrakt, og ser det som naturlig å forsterke med fire-fem nye. Spetalen har allerede gitt meg kortet sitt. Vi har rimelig bra

Tor Thodesen har vært trener siden 1990, og ser fram til å få være med der trøkket er størst.

-  Tidligere har jeg vært trener i Lyn, Vålerenga, Estland, Brann og Norheimsund. Èn av grunnene til Sandefjords suksess, er den veldig offensive spillergruppa. Vi har aldri tapt to kamper på rad, og har bare spilt to kamper hvor vi ikke levde opp til forventningene, sier Tor Thodesen til Dagbladet.