Det er tøft i Viking for tiden, med en vanskelig økonomi situasjon og spillere på vei ut. Men Kjell Jonevret prøver å holde motet oppe. Her etter 0-2-tapet for Rosenborg torsdag.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Det er tøft i Viking for tiden, med en vanskelig økonomi situasjon og spillere på vei ut. Men Kjell Jonevret prøver å holde motet oppe. Her etter 0-2-tapet for Rosenborg torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

- Kom hit under andre forutsetninger

Viking-trener Kjell Jonevret forteller om en tøff tid i klubben med den vanskelige økonomiske situasjonen i klubben, og sier både han og flere av spillerne kom til klubben under andre forutsetninger.

Etter 0-2-tapet for Rosenborg, og nok en spiller ut dørene på Viking stadion, var det en skuffet Viking-trener Kjell Jonevret som møtte pressen i mixed zone. Onsdag aksepterte Viking-ledelsen et bud på Joachim Jørgensen, fra det som er spekulert i å være Sheriff Tiraspol fra Moldova.

Jonevret har selv ikke noe med salg av spillere å gjøre, men slik som han har forstått det så kan det være flere spillere på vei bort. Både Samuel Adegbenro og Bjørn Daniel Sverrisson kan være på vei ut, men Jonevret håper i det minste at han har alle spillerne med mot Stabæk på søndag.

Spillersalg

- De har sagt at om de får bud på noen så kommer de til å selge om summen er riktig, men jeg får håpe at det ikke blir noe salg i morgen, sånn at jeg har denne gruppen på søndag. Det hadde vært kjekt, sier en litt sarkastisk Viking-trener

Det er den vanskelige økonomiske situasjonen Viking er i, som gjør at de må selge unna spillere om de rette budene kommer. Jonevret forteller at det ikke er noe nytt at de mister spillere.

- Vi har snakket litt om krise i fire år nå, så dette er ikke noe nytt. I fjor mistet vi ni spillere fra året før, og fikk ikke inn mer enn et par stykker, sier han.

Han er fornøyd med spillerne han har, og forteller om en god stemning både i garderoben og på treningsfeltet, likevel erkjenner han at det er en vanskelig situasjon, og mener enkelte spillere kanskje kan føle seg ført bak lyset.

- Det er klart at spillerne synes det er kjedelig. Vi har spillere som har kommet til Viking for å vinne noe, og så blir det slik. Jeg skal ikke si at de har blitt ført bak lyset, men forutsetningene har forandret seg i forhold til kontraktene, forteller Jonevret.

- Kom hit under andre forutsetninger

Også for Jonevret, som kom til Viking for å gjøre de til et topplag, er det tøft.

- Jeg kom også hit under andre forutsetninger. Jeg fikk løfter, og det er klart at det er frustrerende at en sier noe, så blir det noe helt annet, sier Viking-treneren.

Etter tre år som spiller, og nå fire år som trener har han samtidig blitt veldig glad i byen Stavanger, og forteller at han har fått et mørkeblått hjerte etter alle disse årene. Noe som gjør det vanskelig å eventuelt gi opp.

- Jeg liker byen, og jeg liker supporterne. Og det er for deres, og disse guttene som sliter hver dag at en gjør dette her, sier han.

Tøft

- Er det tøft å være Viking-trener om dagen?

- Det er dager man kjenner at det er tøft, men samtidig hjelper det lite å gå rundt å være sur. Man må forsøke å motivere folk rundt seg, men det er vanskelig med alle disse drøftelsesmøtene. En vet jo ikke om folk her, inkludert meg, har jobb om 2-3 måneder, så det påvirker selvfølgelig stemningen, sier han.

Viking står med 30 poeng, og ligger foreløpig trygt plassert på en 7. plass på tabellen, med god margin ned til nedrykksplass. Det syns Jonevret er positivt, og mener det er bra å gå inn i en tøff høstsesong med en liten buffer.

- Under slike omstendigheter som det har vært, syns jeg det er flott at vi har prestert så bra som vi har gjort denne sommeren. Vi har møtt noen veldig gode lag, og vi har klart å skrape med oss noen poeng her og der, sier han oppløftet.

Ingen spillere inn

Transfervinduet i Norge stenger 15. august, og selv om Viking kanskje mister flere spillere, har Jonevret liten tro på at det kan komme noen erstattere inn.

- Det er lite sannsynlig at det kommer noen inn. Det er vanskelig å finne spillere som er gratis og ikke skal ha lønn. De er som regel ikke så veldig gode, sier han med et smil, men innrømmer at de har fått en del nei fra klubber.

- Vi skal ikke betale en krone for noen. Men for å ære helt ærlig så driter jeg i det. Vi har disse 16-17 spillerne, og det er kjekt når vi spiller med spillere som Julian Ryerson og Tor Andre Skimmeland som har kommet inn og gjort det bra nå, avslutter Viking-treneren.