- Kom hjem

BODØ/OSLO (Dagbladet): Runar Berg (31) stortrives i hjembyen, og drømmer om å spille sammen med brødrene sine for Glimt igjen. Han håper at både Ørjan (33) og Arild (26) kommer tilbake til moderklubben. - Det er ikke umulig, sier han.

De tre brødrene Berg spilte alle sammen på midtbanen til Bodø/Glimt i 1995.

- Det gikk helt fint. Ørjan spilte sentralt. Jeg og Arild spilte indreløpere, sier Runar.

Runar tok en sesong til for Bodø/Glimt før han dro til tre sesonger for Rosenborg. Sommeren 1999 ble han Venezia-spiller. I fjor ble han utleid til Lyn, og før årets sesong kjøpt fri fra den italienske klubben av Bodø/Glimt. Runar er tilbake i klubben der han purung a-lagsdebuterte i 1986.

Sykdom

Ørjan spiller fortsatt for Rosenborg. Sjukdomsforfulgte Arild spiller ikke i det hele tatt. Han har skrevet kontrakt med Lyn, og er i bitter konflikt med Bodø/Glimt om et sluttoppgjør i millionklassen. Saken kommer opp i Salten tingrett 21. mai.

- En kjedelig sak, sier Runar.

Men han kjenner Arild godt nok til å føle seg sikker på at forholdet hans til Glimt ikke er ødelagt for all framtid. Personer og saker kommer og går. Men tilhørigheten til byen og klubben ligger fortsatt i bånn.

- Akkurat, sier Runar.

Storebror Ørjan er for sin del sterkt fristet av retur til Bodø neste sesong. Suksessen i sesongstarten har ikke akkurat dempet lysten.

- At de vinner så mye, har helt klart noe å si på det valget jeg skal ta. Alt det positive som skjer, skjerper lysten, sa han til Dagbladet i går.

- Jeg håper han kommer tilbake. Glimt hadde fått et nytt løft om han kom hjem, sier Runar.

Og med to brødre på plass kan Arild også komme på glid igjen.

- Jeg håper at det kan skje. Det hadde vært artig. Jeg tror nok vi tre kunne spilt bra sammen igjen, sier Runar.

Nyter tabellen

Som Glimt-spiller nyter Runar livet på toppen av tabellen.

- Nå er det viktig for oss å kose oss og nyte at det går bra, sier han.

Sammen med Vålerengas Stian Ohr har Runar tre målgivende pasninger på de fire første kampene. Det er flest i Tippeligaen. Men han er ikke bare fornøyd med egen innsats i sesongstarten.

- Jeg har vært variabel. Verken jeg eller laget har fått til det ordentlige godspillet, men vi har kjempet til oss poenga. Det er en styrke for oss i år. Tidligere har vi tapt kamper vi måtte vinne.

PÅ TABELLTOPP: Runar Berg nyter livet på tabelltoppen med Bodø/Glimt. Her er tobarnsfaren sammen med datteren Sara Elise på to måneder.