Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kom inn, fikk pipekonsert og ble matchvinner

Utskjelte Balotelli reddet Liverpool, men nektet å smile.

HELT: Slik feirer Mario Balotelli sin matchvinnerscoring. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
HELT: Slik feirer Mario Balotelli sin matchvinnerscoring. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Liverpool - Tottenham 3-2
(Dagbladet): Sist gang Daniel Sturrdige startet en kamp i Premier League var borte mot Tottenham i slutten av august.

I kveld var omsider 25-åringen tilbake i Liverpools startellever, og også denne gang stod Tottenham på motsatt banehalvdel.

Liverpool trengte en seier over tabellrivalene fra London for å melde seg på i kampen om en Champions League-plass for alvor, og da gjorde det godt at Sturridge var tilbake.

Liverpool-spissen fikk tre gode muligheter i løpet av de første 20 minuttene, men det ble ikke scoring.

Lloris med gavepakke til Liverpool Derimot noterte den skadeforfulgte spissen seg for en målgivende pasning.

15 minutter viste kampuret da Sturridge la igjen ballen til Lazar Markovic. Serberen nølte ikke et sekund og fyrte av fra 15,5 meter. Markovic traff ikke klokkerent, men traff ballen renere enn hva Spurs-keeper Hugo Lloris gjorde.

Dermed ledet Liverpool 1-0.

Kane-magien fortsatte Men Tottenham kan man aldri avskrive for tiden. Årsaken til det har to navn: Harry Kane.

Unggutten er Premier Leagues store formspiller og scorer omtrent på bestilling. I det 26. minutt gjorde han det igjen:

Erik Lamela fant Kane på kanten av 16-meteren. Tottenhams stjerneskudd fikk usannsynlig god til å vende opp og avslutte i Liverpools 16-meter. Da gikk det som det måtte gå: Kane utlignet til 1-1.

I omgangens siste angrep vartet Sturridge opp med et helfrekt hælspark. Kunstneriet gikk i stolpen. Dermed ble det en nesten-omgang for en meget frisk Sturridge.

- Det er sjelden man ser slike kamper hvor det spurtes i hvert angrep. Det er utrolig stas å se på en slik kamp, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending i pausen.

Gerrard iskald fra straffemerket Få minutter ut i 2. omgang var Sturridge på farten igjen. Den kvikke Liverpool-spissen tok med seg ballen inn i Tottenhams 16-meter og ble felt.

Dommeren pekte på straffemerket, og Steven Gerrard satte straffen i det høyre hjørnet. Dermed var Liverpool tilbake i føringen.

Men i denne kampen luktet det mål i de fleste angrep.

Og like etter lå ballen i nettet på ny. Christian Eriksen banket et frispark i stolpen, før returen havnet hos Kane. Han fant Moussa Dembélé foran mål, som utlignet til 2-2.

Balotelli ble helten Sju minutter før full tid kom kampens femte scoring.

Mario Balotelli ble pepet på da han ble byttet inn for Daniel Sturridge, men svarte kritikerne med å sende Liverpool opp i 3-2-ledelse med en iskald avslutning.

Dermed scoret den utskjelte italieneren sitt første Premier League-mål for Liverpool på sitt 48. avslutningsforsøk denne sesongen.

Scoringen var ekstremt viktig for et Liverpool-lag som dermed er med for fullt i kampen om en Champions League-plass neste sesong.

- Jeg kan ikke huske at det har vært så jevnt før i kampen om Champions League, sier Thorstvedt.