Kom inn for Solskjær og scoret to

Rooney sendte United videre.

(Dagbladet.no):Med Ole Gunnar Solskjær og Henrik Larsson i tospann på topp fra start, lå alt til rette for veteranenes kveld. Men det var ungdommen som avgjorde dagens møte med Portsmouth.

Wayne Rooney kom inn for Solskjær etter en time og avgjorde kampen. Hans to mål gjorde at Ferguson slapp å rase mot en dommertrio som hadde en dårlig dag på jobben.

Først klarte ikke dommer Mike Riley og hans assistenter å få med seg at Nemanja Vidic sin heading etter 13 minutter krysset mållinja. Så ble «Henkes» flotte volley i andre omgang feilaktig annulert for offside. 

Etter kampen virket Ferguson nesten sjokkert over dommeren og hans assistenter.

- Det er helt utrolig, det er corner, og linjemannen står riktig på linja og kan ikke se det! Den var ikke en tomme, men én fot over streken!

- Jeg har ikke sett Larsson-situasjonen, men de sier det ikke var offside. Det var en fantastisk avslutning. Jeg er bare glad vi vant kampen. Å tape en kamp der vi hadde to slike mål annulert ville vært et skikkelig slag i trynet, sier United-treneren.

Ingen av tabbene spilte noen rolle etter at Rooney fikk hull på byllen etter 76 minutters. På et innlegg fra Ryan Giggs kunne den unge engelskmannen lett sette inn et fortjent ledermål.

Om det første målet var enkelt, var det neste, i det 84. minutt, kun vakkert. Fra 20 meter chiper den unge spissen ballen i en vakker bue over hodet til Portsmouth-keeper David James.

AVGJORDE: Wayne Rooney sendte Portsmouth ut av cupen med to vakre scoringer.
AVGJORDE: Wayne Rooney sendte Portsmouth ut av cupen med to vakre scoringer. Vis mer

Rooney hadde ikke scoret på mer enn elleve timer før forrige helgs møte med Arsenal. Nå har han tre mål på to kamper, og det ser ut som formen virkelig er på vei.

Kanu reduserte tre minutter før slutt, da et Mendes-skudd spratt inn via leggen hans, men bortelaget klarte aldri å presse ligalederne.

Kanu og lagkameratene fra Portsmouth vil ikke være like fornøyd med at dommer Mike Riley overså et mulig straffespark til bortelaget allerede i det tredje minutt. Gary O\'Neil løp gjennom hjemmeforsvaret og så ut til å bli felt av keeper Kuszczak.

United var klart best kampen gjennom, men skapte få sjanser. Solskjær og Larsson, som spilte sammen for første gang, klarte aldri å få til noe farlig samspill.

Kom inn for Solskjær og scoret to