VRAKET PÅ STAFETTLAG: John Steffensen kom med påstandene om et medlem i OL-komiteen etter at han ble vraket på 400 meteren i London. Her er han i aksjon på stafetten. Foto: AFP  / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX
VRAKET PÅ STAFETTLAG: John Steffensen kom med påstandene om et medlem i OL-komiteen etter at han ble vraket på 400 meteren i London. Her er han i aksjon på stafetten. Foto: AFP / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIXVis mer

Kom med rasisme-anklager - nå er han utestengt selv

Alt startet da John Steffensen ble vraket i OL.

Den australske sprinteren John Steffensen er utestengt fra friidretten i seks måneder etter at han hevdet han ble utsatt for rasisme.

Etter at han ble vraket fra laget på 400-meteren i London-OL, sa Steffensen i et TV-intervju at han ble utsatt for rasisme fra et medlem i den australske olympiske komité under Beijing-lekene fire år tidligere.

- Det ville hjulpet om jeg hadde en annen farge. Da ville mange av avgjørelsene til forbundet mitt vært annerledes, sa Steffensen, som var med på stafettlaget på 4 x 400 meter i London.

Torsdag ble Steffensen straffet med seks måneders utestengelse etter at det australske friidrettsforbundet hadde gransket saken uten å finne bevis for at utøveren var blitt utsatt for rasisme.

Utestengelsen gjelder både nasjonale og internasjonale konkurranser. Han kan konkurrere igjen fra 1. august.

Det er ikke første gang Steffensen er i bråk. I 2010 ble han utestengt i tre måneder etter å ha kranglet med representanter fra forbundet.

Steffensen tok sølv på 4 x 400 meter i Aten-OL i 2004. Han har også vunnet to gull i samveldelekene.

(NTB-AFP)