Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kom med RBK!

Atle Kettilsen sørget først for straffespark og scoret seinere det avgjørende målet, som sendte Odd ut av cupen. Nå vil helten ha Rosenborg i neste runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tippeligaklubben er ute av fotball-NM etter tap 1- 2 for Ørn-Horten, som sliter i 1. divisjon. 10 minutter ut i kampen ble Odd-keeper Erik Holtan utvist etter at han felte Atle Kettilsen innenfor 16-meteren. Kjell André Thu ga vestfoldingene ledelsen 1- 0 på det påfølgende straffesparket.

Matchvinner

- Vi fikk både i pose og sekk. Holtan kunne latt meg passere og fortsatt kampen elleve mot elleve, sa Kettilsen til NTB etter at slaget var avgjort.

Nå ønsker gårsdagens helt i Horten at laget får Rosenborg i neste runde.

- Rosenborg hjemme i Lystlunden er drømmen. Dette var bare kjempegøy, jublet matchvinneren.

Ørn-Horten kom til Skien med absolutt alt å vinne. Odd Grenland, som har en seier og ett tap i de to siste års cupfinaler, var mer tynget av stundens alvor. Hjemmelaget slet seg gjennom hele første omgang, og gjestene fra Vestfold skapte flest sjanser.

- Vi fikk en knekk og brukte hele 1. omgang på å komme i gang. Etter pause fikk vi justert, men Ørn var et godt lag. Særlig på overganger var de farlige, fortalte Odd-angriper Espen Hoff.

Ung reserve

Hjemmelaget måtte kaste innpå sin unge reservekeeper Rune Almenning Jarstein etter Holtans utvisning, og 18-åringen fikk ingen enkel oppgave. 36 minutter ut i kampen ble han satt på prøve av Atle Kettilsen, og han lot Ørn-spillerens skudd passere under seg. Det sto 2-0 til Ørn.

Ronny Deila reduserte for Odd Grenland da 17 minutter gjensto av kampen, men det hjalp lite. Eliteserieklubben ble slått ut av laget som ligger på nest sisteplass i 1. divisjon.