Kom på krykker - reiste på gullstol

Forrige lørdag ble Medkila-keeper Lise Beate Bye (21) skadd i en treningskamp mot et guttelag i Harstad. Til Ullevaal kom hun på krykker. I går ble hun den største finalehelten.

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter sjokkseieren ble den 21 år gamle barnehagetanta feiret til den store gullmedaljen, og løftet på gullstol av målscorerne Stine Frantzen (19) og Anneli Giske (18).

- Jeg gikk på krykker hele uka før finalen, og måtte krangle meg til å få spille finalen. Både trenerne og fysioterapeuten var imot at jeg skulle stå i mål på Ullevaal. Men jeg er sta og egen, protesterte vilt og sa jeg skulle spille. Klokka halv ett natt til lørdag fikk jeg endelig viljen min, sier Lise Beate Bye til Dagbladet.

I hele kampen var hun skyteskive. Smertene hogg i høyrekneet. Likevel nøyde hun seg med ett baklengsmål.

- Kneet var vondt under hele kampen. Mandag skal jeg til nærmere undersøkelse på Rosenborg-klinikken. Sannsynligvis er meniske gåen. Det kjennes i hvert fall sånn, sier Lise Beate Bye etter tidenes fotballbombe i kvinnefinalen.

Valgte riktig

Til og med et straffespark fra Kolbotn-kaptein Solveig Gulbrandsen reddet hun i går.

- Jeg vet ikke helt om det var riktig å dømme straffe. Siden det var jeg som felte Natalia Galvez på stillingen 1- 2, var jeg nødt til å redde straffa. Magefølelsen sa at skuddet ville komme til høyre for meg, så jeg kastet meg dit. Det var jo et riktig valg, sier Lise Beate Bye etter kampen.

Medkila sjokkåpnet, og scoret på lagets første sjanse ved lynvingen Stine Frantzen etter veggspill med den tidligere langrennsjenta Anneli Giske. Tonje Hansen brakte balanse i regnskapet for favoritten etter en sjelden miss av Medkila-keeperen, mens Anneli Giske ble matchvinner for Askeladd-jentene seks minutter ut i andre omgang.

Hadde flaks

- Vi scoret på to av tre sjanser, hadde flaks og en god keeper. I tillegg jobbet vi steinhardt hele tida. Kolbotn overkjørte oss i perioder, men sløste med sjansene. Det gjelder å score i fotball, derfor ble gårsdagen stor for oss, sier Stine Frantzen til Dagbladet.

Hun var best av utespillerne på Ullevaal, og den desidert raskeste.

- Hvor rask jeg egentlig er, vet jeg faktisk ikke. Men jeg er like rask som lynet. Det holder for meg, sier Stine Frantzen muntert.

Matchvinner Anneli Giske er et annet kjempetalent. Også i langrennssporet kunne hun nådd langt. I medaljesamlingen har hun blant annet sølv fra junior-NM.

- Seiersmålet kom etter corner fra Stine Frantzen, og var enkelt. Vi hadde flaks i går, men det hører med hvis du skal vinne. Opprykk fra 1. divisjon og NM-tittel er helt utrolig. Jeg vet nesten ikke hvordan det er mulig, sier Anneli Giske.

Spilt mot gutter

Én av hemmelighetene bak Medkila-suksessen, er at laget i hele år har trent med gutter. Hver onsdag har cupmesteren spilt treningskamper mot guttelag. Det har gjort jentene tøffere i taklingene og bedre.

- Fram til debuten i Toppserien neste år, må vi bli tryggere med ballen. Vi må også ha tre nye spillere som kan gå rett inn på laget: En midtstopper, en sentral midtbanespiller og en ving, sier Medkila-trener Agnar Christensen til Dagbladet.

<B>SUPERTRIO:</B> Medkila-keeper Lise Beate Bye spilte en kjempekamp på Ullevaal i går, og var én av hovedgrunnene til at Harstad-laget vant både cupen og hele kongeriket. Her superkeeperen på gullstol sammen med målscorerne Anneli Giske (til venstre) og Stine Frantzen.
<B>KAMP OM BALLEN:</B> Medkila-keeper Lise Beate Bye i duell med Kolbotn-kaptein Solveig Gulbrandsen. Trass i én stor miss, spilte keeperen for Askeladd-jentene en praktkamp da et nordnorsk lag for første gang vant kvinnecupen.