Kom på medisinsk test med krykker

Men Villa vil kjøpe Downing likevel.

BRUDD I FOTEN: Stewart Downing ble båret av banen med brudd i foten etter et sammenstøt med Aston Villas Stiliyan Petrov i nest siste serierunde. Nå er Downing på vei til nettopp Villa. Foto: AFP
BRUDD I FOTEN: Stewart Downing ble båret av banen med brudd i foten etter et sammenstøt med Aston Villas Stiliyan Petrov i nest siste serierunde. Nå er Downing på vei til nettopp Villa. Foto: AFPVis mer

(Dagbladet.no) Når klubbene er enige om en overgangssum, må spilleren gjennom en obligatorisk legesjekk - slik at den nye klubben skal unngå å kjøpe en skadd katt i sekken.

Da Stewart Downing kom til Aston Villas medisinske test i går ettermiddag, støttet han seg til ei krykke. Det så ikke bra ut - men det gikk bra.

For Villa-sjef Martin O'Neill visste at Downing var skadd, det var tross alt i nest siste serierunde Middlesbrough-spilleren ble båret av banen - mot Aston Villa.

Downing brakk et bein i foten og vil først kunne spille fotball igjen i oktober. Dette skremmer tydeligvis ikke O'Neill, som ifølge Birmingham Mail er villig til å betale 125 millioner kroner for kantspilleren.

Flere klubber, spesielt Tottenham, Liverpool og Everton, har tidligere vært svært interessert i 24-åringen - men nå tyder alt på at neste stopp blir Villa Park. Boro bekrefter på sin hjemmeside at klubben at godtatt Villa-budet, så nå er det bare formaliteter som gjenstår.

Downing leverte inn et skriftlig overgangsønske i januar og Tottenham kom ifølge The Independent med et bud rundt det Villa nå har fått godtatt. Da ønsket imidlertid ikke Boro-formann Steve Gibson å selge, for han håpet at Downing kunne være med på å redde de røde fra nedrykk.

Det endte med degradering - og nå vil ikke Middlesbrough klare å holde på ham.

Sjekk lista: Her er alle de bekreftede Premier League-overgangene

TO FRA BORO? I tillegg til Stewart Downing (til høyre) er også Tuncay Sanli koblet til Aston Villa. Foto: REUTERS
TO FRA BORO? I tillegg til Stewart Downing (til høyre) er også Tuncay Sanli koblet til Aston Villa. Foto: REUTERS Vis mer