- Kom på middag!

I januar meldte Julie Blakstad (20) overgang fra Rosenborg til Manchester City. Nå kommer Erling Braut Haaland (21) etter til storklubben. - Han må gjerne komme på middag, sier hun.

PÅ VEI TIL CITY: Erling Braut Haaland. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ VEI TIL CITY: Erling Braut Haaland. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

BISLETT (Dagbladet): - Det blir veldig kult, sier backen, som forbereder EM-sluttspill med kvinnelandslaget i juli.

- Jeg kjenner ikke Erling personlig. Men jeg tror det blir veldig bra for Manchester City og ham. Det kommer til å bli en god match.

FORBEREDELSER: Julie Blakstad og kvinnelandslaget forbereder EM i England. I går trente de på Bislett stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FORBEREDELSER: Julie Blakstad og kvinnelandslaget forbereder EM i England. I går trente de på Bislett stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Haaland er ikke offisielt presentert i City ennå. Men styreleder Khaldoon Al Mubarak bekrefter overgangen.

Dermed fortsetter eventyret i Premier League for den sensasjonelle nordmannen.

Men først er det kamper i Nations League mot Slovenia i kveld og Sverige på søndag.

I STORKLUBB: Julie Blakstad har vært i Manchester City siden januar. Foto: NTB
I STORKLUBB: Julie Blakstad har vært i Manchester City siden januar. Foto: NTB Vis mer

Blakstad har vært i Manchester City siden januar. Da avtalen var i boks, beskrev Rosenborg det som «den største overgangen fra norsk kvinnefotball noensinne».

- Jeg har vært vant til å spille mye. Nå har jeg mest kommet innpå - som back og kant - og det er en overgang, innrømmer Blakstad.

- Du merker det mentalt. Det krever litt mer av deg. Du må jobbe mer med deg selv. Jeg håper å kunne spille meg inn i elleveren etter hvert, forteller hun.

Manchester City kom på tredjeplass i toppserien for kvinner i England. Chelsea vant foran Arsenal.

Dagbladet møter Blakstad på Bislett stadion i Oslo. Kvinnelandslaget trente der i går.

EM i England starter 6. juli. Norge møter vertsnasjonen England, Nord-Irland og Østerrike i gruppespillet.

Så starter Blakstad oppkjøringen med Manchester City. Med Haaland på plass, blir det trolig et ellevilt sirkus rundt klubben.

KOPI: Leo Skiri Østigård er Norges Fabio Cannavaro. Video: Rødt Kort Vis mer

- Han må gjerne komme på middag. Det er ikke noe problem, sier Blakstad om det som kan bli en norsk allianse.

- Hva slags klubb kommer han til?

- Det er veldig profesjonelt. Men det regner jeg med at han er vant til. Han har vært i utlandet før.

Hun fortsetter:

- Jeg har sett guttas kamper. Det er veldig høyt nivå. Det er «world class players» over hele linja. Han vil få mange innlegg i boks. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det knallbra.

COMEBACK: Ada Hegerberg (t.v.) blir å finne i sitt første mesterskap på fem år i sommer. Julie Blakstad til høyre. Foto: Heiko Junge / NTB
COMEBACK: Ada Hegerberg (t.v.) blir å finne i sitt første mesterskap på fem år i sommer. Julie Blakstad til høyre. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Blakstad opplyser at kvinnelaget har lite med gutta å gjøre.

- Jeg skulle ønske det var mer. Vi er på det samme treningsanlegget, men er veldig atskilt. For min del kunne vi vært mer rundt hverandre og blitt bedre kjent. Jeg tror jeg har sett gutta én gang på anlegget siden jeg kom dit.

Pep Guardiola og Manchester City ble seriemester for åttende gang denne sesongen. Kvinnelaget er blitt seriemester seks ganger, seinest i fjor. Laget trenes av Gareth Taylor.

KAMPKLAR: Erling Braut Haaland og Norge trente på Ullevaal i går. I kveld venter Slovenia i Nations League. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KAMPKLAR: Erling Braut Haaland og Norge trente på Ullevaal i går. I kveld venter Slovenia i Nations League. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Det kommer til å bli enda større interesse rundt klubben med Erling der. Spesielt fra Norge, sier Blakstad.

- Det synes jeg bare er veldig positivt. Jeg håper det slår ut på damesida også. Vi spiller på et stadion med kapasitet på 7000 tilskuere. På kampene er det kanskje 2000-3000 tilskuere.

- Så du har aldri møtt Haaland?

- Nei, jeg har ikke det. Det hadde vært hyggelig å prate sammen når vi er i samme klubb. Men han har sikkert nok å gjøre i startfasen, sier Blakstad og smiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer