Kom på torsdag, helt i dag

Hørt om Madiou Konate før?

(Dagbladet.no): Dette var dagen for den hjemkomne sønn Daniel Berg Hestad. Etter et år i Herenveen gjorde han en glimrende «debut» for gamleklubben, men Moldes gamle midtbanegeneral ble stilt i skyggen av en annen debutant.

Madiou Konate var Bosman-spiller i sommer etter at kontrakten hans med den syriske klubben Al-Ittih gikk ut. Etter en uke på trening med Molde-laget var Bosse Johansson og klubben så godt fornøyd med 23-åringen at han fikk kontrakt ut året med opsjon på tre år til.

Det angrer neppe Bosse & co på i kveld.

Da Konate kom inn etter 65 minutter markerte han seg umiddelbart - med en grisestygg takling. Resultat: to stykk såre LSK-ankler og gult kort. Men det var ikke grisespill Konate ville varte opp med i sin debut. Det var en deilig scoring og ærlig innsats.

Lillestrøm førte kampen og jaget utlikning da Konate kom inn. Fra senegaleseren hoppet inn i sin første takling ble det langt jevnere takket være enorm jobbing fra Moldes nye mann.

Og for å sette den lille prikken over i\'en scoret han det frekkeste målet som har kommet på Molde stadion i år. Konate ble spilt fri og kom alene med LSK-keeper Reitmaier. Ute på 25 meter rundlurte Konate den rutinerte keeperen og spilte ballen på den ene siden og løp på den andre.

Da var det bare å trille ballen i mål og punktere kampen.

- Jeg er veldig glad nå! Dette hadde jeg ikke ventet i min første kamp, sier Konate til NRK.

TAKKER GUD: Madiou Konate kom inn og hjalp Molde til seier over Lillestrøm. Etterpå fikk vår herre en takk. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
TAKKER GUD: Madiou Konate kom inn og hjalp Molde til seier over Lillestrøm. Etterpå fikk vår herre en takk. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

Før han passer på å takke en høyere makt.

- Disse tre poengene er veldig viktige for klubben og jeg takker Gud.

Molde tok ledelsen på et billig straffespark etter at Stian Ohr falt i feltet. Lillestrøm mente seg også snytt for straffe i første omgang da ballen traff hånda til en Molde-forsvarer i feltet.