Kom på trening med sigar og ei flaske vin

- Han er kanskje den kuleste mannen i verden, skryter golfkollega.

 BUSSNISS:   Miguel Angel Jimenez  har sin egen måte å lade opp til de store golfturneringene på. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB Scanpix
BUSSNISS: Miguel Angel Jimenez har sin egen måte å lade opp til de store golfturneringene på. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Miguel Angel Jimenez er ikke som alle andre golfspillere. Spanjolen, med denne magiske oppvarmingen (Youtube), er ikke redd for en liten  fest.

49-åringen blir sjeldent sett uten å patte på  den karakteristiske sigaren, og konsumet av vin er ikke beskjedent. Til kollegenes store begeistring.

Vin på trening Verdens golfelite er i full gang med British Open. I en av verdens mest prestisjefylte turneringer viste Jimenez at han alltid går sine egne veier.

Han har, som vanlig, fokuset på sine hobbyer: Vin og sigar.

Den amerikanske golf-proffen Keegan Bradley observerte Jimenez da han sto på driving-rangen etter torsdagens runde i British Open. Han var raskt ute og twitret om sitt idol.

For mens Bradley finpusset sin sving etter at han var ferdig på førsterunden, hadde Jimenez ett helt annet behov:

- Jeg står på rangen etter min runde. Miguel Jimenez  gikk forbi meg med solbriller, en sigar og en flaske vin. Han er kanskje den kuleste mannen i live, twitret Bradley.

Vunnet mye Jimenez har aldri lagt skjul på at godene han under seg som golfspiller har hjulpet han på veien. Spanjolen har vunnet 19 seiere på Europatouren i karrieren. Han ble også nummer to i U.S. Open i 2000.

 HYLLET KOLLEGA:  Golf-proffen Keega Bradley er full av begeistring for Miguel Jimenez. Foto: skjermdump, twitter.com
HYLLET KOLLEGA: Golf-proffen Keega Bradley er full av begeistring for Miguel Jimenez. Foto: skjermdump, twitter.com Vis mer

En eventuell seier denne helgen vil bli karrierens soleklart største triumf.

Etter halvspilt turnering leder Jimenez turneringen i klubbhuset. Fortsatt er flere store navn igjen ute på sin andre runde, men ingen ligger an til å få en solid ledelse på spanjolen.

Tiger Woods er også godt med. Han er to under par etter to runder, og ligger slaget bak Jimenez.

Turneringen avsluttes søndag.