Kom, så og vant

ARENDAL (Dagbladet): Brutale amerikanske hestekrefter banket de sofistikerte europeiske båtene under VM-racet i Arendal i går. Amerikaneren Matt Alcone krysset mållinja med et brøl nesten seks minutter foran andremann.

Fordi den amerikanske mangemillionæren ikke er med i den offisielle VM-runden kunne han starte med noen flere hestekrefter enn de andre. I går holdt «Alcone Motorsports» en snitthastighet på 158,751 km/t.

Men Alcone får ikke ta sin del av premiepotten, som er på rundt 100 000 dollar. Den går til italieneren Leonardo Polli som tok andreplassen i sin «Jolly Motor».

Trist for lokalsamfunnet i Arendal. Amerikaneren donerer nemlig alltid premiepengene til et godt formål i arrangørbyen.

Tok med familien

Alcone hadde shippet over hele familien fra Irvine i California - med kone, tre barn og svigermor. Og familien fikk det de var kommet for.

- Dette var utrolig gøy, sier kona Hope til Dagbladet og forteller at hun nå vil pushe på for å få mannen til å starte i flere europeiske konkurranser.

Til Oslo

- Vi får se, er amerikanerens svar. Foreløpig har han planlagt å reise til Oslo, for å delta der, og har ikke bestemt seg for videre deltagelse.

46-åringen legger ikke skjul på at det fristende å komme tilbake til Arendal neste år, til tross for at overfarten har kostet ham i overkant av en halv milion kroner.

- Løpet her er som Wimbledon for tennisspillere, sier Alcone og bekrefter arrangørenes selvskryt i forkant.