Kom, skatet og vant

QUART (Dagbladet.no): Regjerende Norgesmester i skateboard Adil Dyani stakk av med seieren i dagens best run i rampen på Quart.

Adil måtte baile flere ganger da han prøvde seg på trikset 540 Indy under oppkjøringa til dagens «Best run»-konkurranse i Gravane på Quartfestivalen.

- Rampen er bygd på gress, så det blir ujevnt underlang, og umulig å kjøre linjer. Det er rene hinderløypa, sa Adil til Dagbladet.no rett før konkurransen startet.

Men den rutinerte skateren lot seg ikke stanse av det. Han dro til, 540en satt og han fikk førstepremien for best run foran svenske Jokke Olsson og Espen Røed.

I morgen skal skaterne konkurrere om det beste trickset, og fredag er det high jump. I 1995 vant Adil VM i i denne grenen, hvor poenget er å komme så høyt som mulig opp i lufta. Han kom 12 fot over kanten, og hvis du legger til høyden på rampen, blir det til sammen sju og en halv meter opp i lufta.

Men får han med seg noe Quart?

- Jeg er her hvert år, men i år har det ikke blitt noen konserter enda, sier Adil, som etter festivalen drar til Xtreme Games i Barcelona.

540 INDY: NM-mester i skateboard, Adil Dyani, slet med å få til 540 indy (en og en halv full rotasjon) i oppvarminga på den ujevne rampen på Quart. Men når det endelig var alvor satt trikset som et skudd.