- Kom som et sjokk

Martin Linnes om lagkamerat Omar Elabdellaoui i Galatasaray: - Det kom som et sjokk. Men han er fullt innstilt på å komme tilbake.

PREGET: Martin Linnes. Foto: NTB
PREGET: Martin Linnes. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA (Dagbladet): For første gang på lenge deltar ikke tidligere visekaptein og høyreback Omar Elabdellaoui (29) på en samling med fotballandslaget.

Norge åpner VM-kvaliken mot Gibraltar onsdag og trener i solfylte Marbella. Men Elabdellaoui er fortsatt preget av fyrverkeriulykken i Istanbul nyttårsaften.

Den norske lagkameraten og landslagsspilleren Martin Linnes (29) er en av få som har snakket med - og møtt - Elabdellaoui etter ulykken der fyrverkeri sprengte i ansiktet hans.

- Det kom som et sjokk, forteller Linnes til Dagbladet.

SKADET AV FYRVERKERI: Omar Elabdellaoui. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
SKADET AV FYRVERKERI: Omar Elabdellaoui. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

- Nyheten begynte å sirkulere litt i media fra start. Så fikk vi det bekreftet av klubben. Det var litt kaos som vanlig. Vi prøvde å få et bilde av hva som hadde skjedd. Vi prøvde å være der for Omar så fort som mulig, forteller han.

Galatasaray-spillerne - inkludert Linnes - ble fotografert i det de besøkte Elabdellaoui på sykehuset ikke lenge etter hendelsen.

- Dette er en tidkrevende prosess. Vi får håpe at han får riktig behandling og at kroppen responderer, forteller landslagsspilleren på et pressetreff i Marbella søndag ettermiddag.

- Er det noe håp om at han kan komme tilbake neste sesong?

- Alle håper det. Jeg har hatt tett kontakt med Omar hele veien. Men jeg har latt ham og familien ta seg av kommunikasjonen. Jeg tror Omar har satt pris på oppfølgingen han har fått av klubben, i Tyrkia og fra alle rundt.

Linnes fortsetter:

- Han er fullt innstilt på å komme tilbake. Hvis det er noen som kan fikse dette - og stå gjennom en sånn periode - så er det han.

29-åringen har slitt med synet. I en uttalelse etter ulykken skrev han på sosiale medier:

- Jeg kommer meg. Jeg får førsteklasses profesjonell behandling fra det medisinske teamet, og vi gjør framskritt hver dag. Vi står fortsatt overfor noen utfordringer, men jeg kommer tilbake sterkere. Det lover jeg. Vær så vennlige å ta meg med i tankene og bønnene deres.

VM-KVALIFISERING 2021

  • 24. mars: Gibraltar - Norge
  • 27. mars: Norge - Tyrkia
  • 30. mars: Montenegro - Norge
  • 1. september: Norge - Nederland
  • 4. september: Latvia - Norge
  • 7. september: Norge - Gibraltar
  • 8. oktober: Tyrkia - Norge
  • 11. oktober: Norge - Montenegro
  • 13. november: Norge - Latvia
  • 16. november: Nederland - Norge
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer