- Kom til Brasil, Drillo

OZOIR LA FERRIERE/OZOIR DO BRASIL (Dagbladet): Brasils nestleder, Zico, ønsker Drillo velkommen til Brasil hvis han har så lyst til å vise hvor god han er.

-Gjør karriere der først, så kan vi se på det, mener Zico.

Brasil trenger kanskje ny trener. Zagallo er ubrukelig, hevder brasilianske journalister.

-Det brasilianske laget tar Egil Olsens uttalelser med en klype salt, sier den brasilianske FIFA-liaisonoffiseren Ricardo Setyon til Dagbladet under Brasils show-trening i Ozoir la Ferrihre utenfor Paris, populært kalt Ozoir do Brasil.

Cool Drillo

-Olsens uttalelser er cool, hvis de er sanne. Men han snakker litt mer enn han burde. Zagallo har vært med i fem VM, hvorav fire som spiller. Det burde holde, sier Setyon.

Det har likevel vært snakket om Drillo i Brasils garderobe.

Og Zico tar opp Drillos hanske og kaster den tilbake med et småsurt «velkommen skal du være». Gjør først karriere i Brasil, så får vi se. Zagallo ville ikke kommentere ytterligere.

Lei Drillo

-Zagallo orker ikke å svare Drillo mer. Han er trett av ham. Men kanskje Drillo har rett. Han er en god trener, sier Gustavo Edouardo Poli Silva fra den brasilianske avisa Lance.

-Zagallo er en dårlig trener. Han har en gruppe glimrende spillere men får ikke til å bruke dem som et team. Mange andre brasilianske trenere hadde vært bedre. Fire VM-titler er ingen kvalifikasjon, sier Carlos Edouardo Mansur fra Jornal dos Sports.

Norge kommer til å bli en hard nøtt å knekke for Brasil. Det innrømmer selveste Leonardo, svett men smilende etter to og en halv times trening i går.

Vanskelige

-Vi har allerede tapt en gang mot Norge. De spiller godt og later til å være i svært god form. Spillerne er erfarne. Det kommer til å bli vanskelige å slå, tror Leonardo. Ifølge de brasilianske journalistene mener Brasils spillere at Norge blir den vanskeligste motstanderen i gruppa og at Norge vil knive om førsteplassen sammen med Brasil.

-Alt blir avgjort i Marseille, sier Carlos Edouardo Mansur.

Et komplett brasiliansk pressekorps, kolleger fra hele verden og 3 000 heldige på tribunene beskuet Brasils trening, for ikke å si oppvisning, i går ettermiddag. Det begynte med samtlige spillere på ryggen og 22 par brasilianske bein i lufta i muskeloppvarming. Et syn. Rene balletten.

Hekk

Danserne ankom stadion i en buss eskortert av motorsykkelpoliti med hylende sirener som kjørte inn på stadion gjennom en tett hekk av beundrere.

-Jeg trodde det var Chirac, sa en eldre herre som må ha befunnet seg på en annen klode. Ozoir lever og ånder for sitt lag, som klarte å prute ned husleien på slottet fra 12 til ni millioner kroner og som fikk laget egen bane til de hemmelige treningene i slottshagen til en halv million til.

Etter hva vi kunne se er det ikke noe i veien med Brasils form, selv om Leonardo så ut til å halte litt.

-Nei, vi er 100 prosent klare og har en positiv atmosfære, bedyret Leonardo med et svært vinnende smil. Humøret i den brasilianske leiren er på topp. Så er det sagt.