-  Kom til oss, Randi

Ikast var overlegne og lekte seg til tider inn til 38- 24 over Nordstrand. Men Randi Gustad imponerte på Oslo-laget, og Gro Hammerseng inviterer venninnen til Danmark.

Nordstrand ble flere nummer for små mot det danske laget. Oslo-laget holdt følge i starten. Etter 20 minutter sto det 9- 11, men så stakk Ikast fra og hadde kontrollen ut kampen.

-  Det er forskjell på den danske og norske ligaen. Det er ingen tvil om det, og vi så det i dag, sier Randi Gustad.

Nordstrand-kapteinen bærer mye av spillet til Nordstrand. I går bidro hun med seks scoringer, hun skaffet tre sjumeterkast og slåss mot store danske jenter både i angrep og forsvar.

-  Dette var tøft. Tøffere enn jeg hadde trodd på forhånd. Vi ble litt for spede, men nå har vi flere juniorer på laget, som spilte mye og bra. Ikast har en mye bredere stall, de er sterkere, større og mer erfarne, sier Gustad.

Heier på Randi

Gro Hammerseng så kampen fra tribunen. Drøye to måneder etter kneoperasjonen får Ikast-spilleren bare lov til å sykle og til å drive styrketrening.

-  Jeg gleder meg til å løpe. Det kribler i beina, men jeg gjør som jeg får beskjed om av legene og fysioterapeuten og får neppe løpe før tidligst om tre uker, sier Hammerseng.

Landslagsspilleren koste seg på kampen og klappet i skjul hver gang Randi Gustad scoret.

 GODE VENNINNER:  Ikast-spiller Gro Hammerseng heiet på Randi Gustad, selv om hun spiller for Nordstrand. -  Randi er i toppform, det var veldig moro å se henne spille, sier Hammerseng. Alle foto: Hans Arne Vedlog
GODE VENNINNER: Ikast-spiller Gro Hammerseng heiet på Randi Gustad, selv om hun spiller for Nordstrand. - Randi er i toppform, det var veldig moro å se henne spille, sier Hammerseng. Alle foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Jeg heier på Randi også. Så lenge vi vinner, håper jeg Randi gjør det godt. Jeg har ikke sett henne i kamp på en stund, men i dag var hun veldig god. Hun imponerte.

Anbefaler Danmark

Gustads kontrakt med Nordstrand går snart ut, og hun legger ikke skjul på at hun vurderer andre alternativer.

-  Jeg er i tvil, må tenke på jobb, familie og håndballen. Det frister med nye utfordringer, men jeg vet ikke. Men jeg bestemmer meg i løpet av noen få måneder, sier Gustad.

Gro Hammerseng stortrives i Ikast og anbefaler en Danmarkstur.

-  Bare kom til oss, Randi. Her får du skikkelige utfordringer.

-  Randi sier selv at hun begynner å føle seg gammel?

-  Gammel! Hun ser jo ut som en 18-åring, sier Hammerseng og klemmer venninnen.

Viktig erfaring

Med 14 mål å ta igjen har Gustad og Nordstrand liten tro på avansement i EHF-cupen. Neste helg spiller de returkamp i Ikast.

-  Det skal litt til å klare dette ja, smiler Gustad.

-  Men disse kampene er gull verdt for oss som trening. Vi får topp internasjonal matching og det er veldig, veldig viktig for våre unge spillere.

Norske Kari-Anne Henriksen ble kåret til Ikasts beste spiller med sju scoringer. Den tidligere Tertnes-spilleren imponerte offensivt.

SENTRAL: Nordstrands kaptein Randi Gustad i kamp.