- Kom til Spania, Beckham

Oppfordringen til David Beckham kommer fra årets spiller i Europa, Luis Figo. Portugiseren mener bestemt at Manchester United-stjernen må skifte beite.

For ifølge Real Madrid-spilleren vil aldri Beckham heve seg til det ypperste sjiktet i fotballeliten hvis han forblir i England.

Beckham har 18 måneder igjen av kontrakten med United, og har uttrykt at han vil bli i klubben - bare lønna heves nok.

- Beckham er virkelig en god spiller, men for å utnytte potensialet sitt trenger han en ny utfordring, sier Figo til The Mirror.

Han sammenliker Beckham med sin egen utvikling etter at han forlot Sporting Lisboa for Barcelona. Siden kostet Figo Real Madrid 480 mill. kroner.

- Jeg har definitivt blitt bedre. Du lærer nye taktikker, jobber med store spillere og det forbedrer deg, sier han og legger til at det engelske landslaget også vil dra nytt av Beckhams klubbskifte.

- Han har nådd toppen i England, og Manchester United er et godt lag. Men det handler mer om hans egne ambisjoner og lidenskap. Jeg vet at Beckham ville bli en fantastisk suksess i Spania. Han er en stor spiller og en jeg beundrer, sier Figo.

(Dagbladet.no)

OPPFORDRER: Luis Figo vil ha David Beckham til Spania. Her er Figo i duell med Beckhams landsmann og lagkamerat Paul Scholes under EM.