HELTEN: Jonas Gutierrez ble den store helten da Newcastle sikret fornyet Premier League-kontrakt. Foto: Owen Humphreys/PA Wire
HELTEN: Jonas Gutierrez ble den store helten da Newcastle sikret fornyet Premier League-kontrakt. Foto: Owen Humphreys/PA WireVis mer

Kom tilbake etter kreftsykdommen i mars. I dag reddet han Newcastles Premier League-plass

- Jeg visste ikke om jeg ville komme tilbake på fotballbanen igjen.

• Hull - Manchester United 0-0
• Newcastle - West Ham 2-0

(Dagbladet): En seier mot Manchester United i siste runde ville være utrolig vikig for Hull. For dersom Newcastle skulle komme til å tape eller spille uavgjort mot West Brom, ville det være de zebrakledde som kunne rykke direkte ned, og Hull berge plassen.

Hull presset og presset, men fikk ikke hull på et blekt Manchester United. Lite gjorde uansett det når Newcastle gjorde sakene sine på St. James' Park, og vant 2-0 mot West Ham.

SVCORET: Jonas Gutierrez. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL
SVCORET: Jonas Gutierrez. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL Vis mer

Newcastle, som har vært i en dyp krise den siste halvdelen av sesongen, kunne puste lettet ut. Det blir fornyet Premier League-kontrakt. Og jubelscenene var elleville.

Fornyet kontrakt Newcastle, på sin side, hadde også en gigasjanse rett etter hvilen som de ikke klarte å sette. Men to minutter senere scoret Moussa Sissoko målet som senket Newcastle-skuldrene.

Sissoko headet Newcastle i ledelsen - og kunne senke skuldrene litt.

Fem minutter før slutt kunne de imidlertid sette punktum og erklære seg selv for trygge da de hadde en gylden mulighet til å doble ledelsen. Fire Newcastle-spillere kjørte på en overgang, og kom alene med keeper, men da ballen skulle sentres til medspilleren som tilsynelatende skulle sette ballen enkelt i mål, snappet keeper ballen.


Men bare sekunder senere kom scoringen, signert Jonas Gutierrez, som for øvrig gjorde comeback etter kreftsykdommen i mars. Newcastle er trygge, og spiller i Premier League også neste sesong.

- Jeg visste ikke om jeg ville komme tilbake på fotballbanen igjen, men her er jeg. Jeg er tilbake og jeg nyter å spille fotball, sa Gutierrez ifølge NTB.

Ingen Hull på byllen Fra start viste Hull mye viljestyrke, og var utrolig nær scoring. Faktisk satt også ballen i nettet to ganger, men begge gangene ble de anullert for offside.

Manchester United, på sin side, la bak seg en førsteomgang som var relativt blek, og hadde ingen nevneverdig store sjanser.

I andre omgang åpnet også vertene med en kjempesjanse signert David Meyler, som sendte ballen over mål. Og de fortsatte å presse gjennom hele kampen.