- Kom tilbake!

Landslagskaptein Henning Berg og fotballpresident Per Ravn Omdal håper Erik Mykland vender tilbake til landslaget etter en tenkepause.

- Myggen er et følelsesmenneske, og jeg håper at han etter en tenkepause finner ut at han fortsatt ønsker å spille for Norge. Han har mange gode år igjen som internasjonal toppspiller, sier Per Ravn Omdal.

Henning Berg peker på at Myggen har sagt nei til landslaget - for så å komme tilbake før.

- Sist han sa nei til landslaget varte det et halvt års tid. Til våren får vi se om han får lysta tilbake igjen, sier Henning Berg - som har visst om Myggens landslagstvil i en god stund.

Vil ikke overtale

Sjøl vil ikke landslagskapteinen gjøre noe aktivt forsøke på å overtale Myggen.

Iallfall ikke ennå:

- Nei, når han sier at ikke vil spille mer, så er det ingen vits i å spørre i den nærmeste framtid.

Landslagskapteinen trekker fram Myggens defensive ferdigheter som det største tapet:

- Vi vinner mye på midtbanen når han spiller der. Han snapper mange baller. Dessuten er han flink til å få med de andre. Myggen går foran med et godt eksempel. Synd han slutter.

Nei til Myggen-kopi

Dette sier andre norske fotballpersonligheter om Myggens farvel:

Landslagets assistent-trener Harald Aabrekk:

- Dette er veldig synd, for Myggen har sprudlet som spiller etter at han kom tilbake og i EM fikk han sitt internasjonale gjennombrudd med et par bestemannspriser i EM. Men når han først gir seg, ønsker jeg ingen Myggen-erstatter på landslaget. Det vil bare bli dårligere enn originalen. Jeg ønsker meg en type som skal prege landslaget på sin egen måte. Bare slik kan vi sørge for utvikling og komme oss videre. Husk at Myggen tok over for noen han også - på sin egen måte.

Rune Bratseth:

- Ingen tvil om at det er et tap at han gir seg. Men ingen lag er avhengig av enkeltspillere. Det slår sjelden voldsomt ut om én gir seg.

Trond Sollied:

- En mann gjør intet landslag. Derfor vil det ikke være noe problem å erstatte Myggen i et kollektiv, selv om det blir umulig å erstatte han som enkeltindivid.

Åge Hareide:

- Kanskje er tida inne for å ta et oppgjør med hele landslagstroppen. Semb må finne ut hvilke spillere som er sultne og fullt ut innstilt på å satse videre på landslaget, og droppe dem som er usikre. Norge er bedre tjent med å bruke «dårligere» spillere som er villige til å blø for landslaget, framfor at vi skal leve i usikkerhet om hvilke spillere som melder seg til tjeneste foran hver landskamp.

INGEN LYKKEDAG: Henneing Berg og Per Ravn Omdal kommer ikke til å huske fredag den 13. anno 2000 med spesielt gode følelser. De håper Myggen ombestemmer seg.