Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

KOMBI-GULL I SIKTE

HAKUBA (Dagbladet): Så sant Lasse Kjus kommer seg til mål i utfor, bør han vinne sitt andre strake OL-gull i kombinasjonen etter nattas 2. plass i slalåm. - Lasse er i utforform, sier NRK-ekspert Atle Skårdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 1,81 sekunder å ta igjen på slalåm-spesialist Mario Reiter fra Østerrike, blir Kjuser'n favoritt til å forsvare OL-gullet i kombinasjonen fra Lillehammer.

Men han får definitivt ikke følge av to nordmenn på pallen slik som sist. Den gangen tok Kjetil Aamodt sølv og Harald Christian Strand Nilsen bronse.

Både Aamodt (5. plass) og - spesielt - Finn Christian Jagge (7. plass) skuffet i første omgang i natt. Aamodt kjemper imidlertid om bronsen etter knallkjøring i andre omgang.

- Han kjørte seg fram fra 10. plass. Bra av Kjetil, sier NRK-ekspert Atle Skårdal.

Overrasket

Lasse Kjus har ikke vært patent i slalåmløypa hittil denne sesongen og overrasket de fleste med nattas to slalåmomganger.

Han meldte seg med dette på i den knallharde kampen om en plass på det norske laget til spesialslalåm. Han kan bli eneste norske alpinist som får delta i alle fire disipliner i Nagano.

Kjus kan bli mannen som skyver slalåmverdensmester Tom Stiansen ut på ventelista.
- Han slutter ikke å overraske den mannen der, sier Skårdal.

Mannefall

En tredjedel av løperne - 13 av 39 - var ute av dansen allerede etter første omgang i natt.

I grauttjukt snøfall kjørte de ut en etter en. Blant annet utformesteren fra Lillehammer - Tommy Moe fra USA (5. plass i kombinasjonen i 1994) måtte gi tapt for den løse løypa.

Også sveitseren Bruno Kernen, som tok VM-sølv i kombinasjonen i fjor, kjørte ut.

MOT KOMBI-GULL:</B> Lasse Kjus imponerte i kombinasjonsslalåmen i natt. Nå har han en stor mulighet til å gjenta sitt OL-gull fra 1994.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!