Kombi-gutta endelig på snø

Etter å ha sittet innesperret i fem døgn, har kombinertlandslaget med OL- og verdensmester Bjarte Engen Vik i spissen endelig kommet seg ut på ski.

- Nå har vi trent på snø i fem timer, sier landslagssjef Vegar Granheim til Dagbladet.no.

Kombinertlandslaget reiste til Tignes i Frankrike torsdag i forrige uke for å få høydetrening og gå på ski. Et kraftig regnvær resulterte i at veien nedenfor løperhotellet raste ut. Regnværet varte i fem dager, og gjorde at løperne måtte nøye seg med løping og trening på barmark og rulleski.

- Mandag begynte været å bedre seg radikalt. I går var vi på ski for første gang. Selv om det hadde lavet ned en meter snø, var forholdene overraskende bra, sier Vegar Granheim.

I dag er det solskinn i Tignes.

- Vi bor 100 meter fra heisen, og er oppe i 2800 meters høyde på ti minutter. Selv om vi ikke får så mange treningstimer på ski som vi hadde håpet, har samlingen gitt godt utbytte. Høydetreningen har vært hundre prosent vellykket, sier Vegar Granheim.

Kombinertløperne skal gå på ski to dager til før de reiser hjem fra Tignes.

- Den første snøsamlingen hjemme er planlagt til begynnelsen av november på Sjusjøen ved Lillehammer. Hvis snøen uteblir der, er alternativene å reise til Bardu eller Gällivare, sier landslagssjef Vegar Granheim.

Kombinerttroppen som er i Tignes i Frankrike består av:

Landslaget med Bjarte Engen Vik, Kenneth Braaten, Kristian Hammer, Halldor Skard jr., Preben Brynemo og Lars Andreas Østvik, Sverre Rotevatn fra rekruttlaget, hopptrener Jyri Pelkonen, fysioterapeut Arne Orderløkken, leder av høydeprosjektet i Olympiatoppen, Ørjan Madsen og landslagssjef Vegar Granheim.

<B>DRØMMEFORHOLD:</B> Fem dager med møkkavær var ikke hva Bjarte Engen Vik og de andre kombinertgutta så for seg i franske Tignes. I dag er det imidlertid drømmeforhold. Dette bildet er tatt ved en annen anledning.