Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kombikongen

- OL blir noe helt annet, sier Kjetil André Aamodt etter dagens kombinertseier i Kitzbühel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den egentlige Hahnenkamm-mesteren i Kitzbühel er mannen som vinner kombinasjonen. Og det ble Kjetil André Aamodt, for fjerde gang.

- En seier er en seier, og mer verdt enn en 2. plass, sa Aamodt etter søndagens slalåmrenn. For selv om det kanskje vekker mer oppmerksomhet i alpinkretser med lørdagens 2. plass i utforrennet, insisterte Aamodt på at det var større å vinne kombinasjonen - en kombinasjonskonkurranse med ti deltakere.

- Det er ikke mitt problem at andre ikke stiller opp. Jeg kan ikke gjøre annet enn å kjøre, sa han.

Men selv om han nå har vunnet verdenscupens to kombinasjoner denne sesongen - han vant også i Wengen forrige helg - og er tredobbelt regjerende verdensmester, blir ikke OL-gull i Salt Lake City lett match for kombikongen.

- I OL blir det en helt annen konkurranse, med folk som Bode Miller og Mario Matt på startstreken. Dessuten blir Lasse farlig når han får sving på slalåmkjøringen igjen, sa Aamodt.

Lasse Kjus sørget for norsk dobbeltseier i kombinasjonen søndag, men han var hele 5,86 sekunder bak Aamodt. Kjus ville ikke engang vært kvalifisert til finaleomgangen i slalåmrennet om han ikke hadde vært kombinasjonskjører.

Det ville Aamodt, som eneste nordmann ved siden av Tom Stiansen. Men en 19. plass halvveis - samme plassering som i slalåmrennet til slutt - gjorde at kombinasjonsmesteren feide slalåmrennet litt ut av hodet før finalen.

- Jeg skjønte at jeg ikke hadde noe å hente i slalåmen, så jeg kjørte trygt i finalen. Det er bare tull å kaste bort en kombinasjonsseier med uvettig kjøring, sa Aamodt - den aller største kombinasjonsmesteren.

(NTB-Harald Henmo)

RASENDE FORT: Kjetil Andre Aamodt i aksjon i første omgang av dagens slalåmrenn i Kitzbühel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!