Kombinert for kvinner blir VM-øvelse i 2021

Ifølge Det internasjonale skiforbundets (FIS) ferske framdriftsplan blir kombinert for kvinner egen øvelse i VM fra 2021.

VM-ØVELSE: Holmenkollen var stappet av tilskuere under VM i 2011. Nå kan også de kvinnelige kombinertutøverne bli med på moroa. Foto: NTB Scanpix
VM-ØVELSE: Holmenkollen var stappet av tilskuere under VM i 2011. Nå kan også de kvinnelige kombinertutøverne bli med på moroa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– En historisk dag for kombinert og kvinner. Vi er kjempefornøyd med at styret i FIS ga full tilslutning til fremdriftsplanen. Grenen har lange tradisjoner, men har vært den eneste av skiidrettene som ikke har hatt kvinneklasse i mesterskap. Nå får endelig kvinnene innpass. Planen vår er å bygge opp et kvinnelandslag mot VM 2021. Dette blir en meget spennende prosess, sier sportssjef i kombinert i Norges Skiforbund, Ivar Stuan, til NTB.

I 2022 får kvinnene også sin kombinertdebut i OL-sammenheng. Det første norgesmesterskapet ble arrangert i Tolga 8. mars i år hvor Hanna Midtsundstad ble historisk mester.

Glad Røste

Skipresident Erik Røste gleder seg over beslutningen fra FIS.

– Nå er jeg veldig glad. Kombinertkomiteen i Norges Skiforbund har jobbet aktivt for dette i flere år, så det er ekstra hyggelig at dette gir resultater. Vi har blant annet arrangert jenterenn i kombinert i Granåsen de siste årene, der vi har hatt utøvere fra mange nasjoner på startstreken. IOC har også vært tydelig på at det skal være deltakende kvinner i samtlige øvelser på framtidens program, og derfor er det viktig at dette kom på plass, sier Røste til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer