Kombinert-kometen (17) med nytt VM-gull

Leverte kjempesvev i bakken.

TO GULL: 17 år gamle Jarl Magnus Riiber tok fredag sitt annet kombinertgull i junior-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TO GULL: 17 år gamle Jarl Magnus Riiber tok fredag sitt annet kombinertgull i junior-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jarl Magnus Riiber (17) freser fra kombinert-konkurrentene i junior-VM. Fredag vant han for andre gang på tre dager.

Unggutten la grunnlaget for seieren med nok et kjempesvev i bakken. Forspranget på 39 sekunder han skaffet seg i hoppbakken var aldri truet i det fem kilometer lange langrennet.

I stedet økte nordmannen til konkurrentene og vant til slutt med 47,4 sekunder.

- Fy søren. Det er sykt med to gull på rad. Jeg hopper bra og alt flyter. I tillegg har jeg klart å legge inn en liten formtopp i langrennet. Jeg flyter egentlig bare på en sky, sier vinneren til NTB.

- Jarl gjorde jobben i hoppbakken, og hadde full kontroll i sporet. Han vinner ganske overlegent i dag, skryter juniorlandslagstrener i kombinert Peder Sandell. Treningssak Det var et solid hopp på 99,5 meter som ga et perfekt utgangspunkt. Som så mange ganger før gikk han ut først i langrennet.

- Det er ikke så lett å gå ut først. Det er veldig mange gode langrennsløpere som kommer bak. Jeg vet jo at de har slått meg med et minutt tidligere i år, så det var deilig å holde unna. Man må bare pushe seg selv, sier Riiber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.