Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kombinert-kometen (17) med nytt VM-gull

Leverte kjempesvev i bakken.

TO GULL: 17 år gamle Jarl Magnus Riiber tok fredag sitt annet kombinertgull i junior-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TO GULL: 17 år gamle Jarl Magnus Riiber tok fredag sitt annet kombinertgull i junior-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Jarl Magnus Riiber (17) freser fra kombinert-konkurrentene i junior-VM. Fredag vant han for andre gang på tre dager.

Unggutten la grunnlaget for seieren med nok et kjempesvev i bakken. Forspranget på 39 sekunder han skaffet seg i hoppbakken var aldri truet i det fem kilometer lange langrennet.

I stedet økte nordmannen til konkurrentene og vant til slutt med 47,4 sekunder.

- Fy søren. Det er sykt med to gull på rad. Jeg hopper bra og alt flyter. I tillegg har jeg klart å legge inn en liten formtopp i langrennet. Jeg flyter egentlig bare på en sky, sier vinneren til NTB.

- Jarl gjorde jobben i hoppbakken, og hadde full kontroll i sporet. Han vinner ganske overlegent i dag, skryter juniorlandslagstrener i kombinert Peder Sandell.
Treningssak Det var et solid hopp på 99,5 meter som ga et perfekt utgangspunkt. Som så mange ganger før gikk han ut først i langrennet.

- Det er ikke så lett å gå ut først. Det er veldig mange gode langrennsløpere som kommer bak. Jeg vet jo at de har slått meg med et minutt tidligere i år, så det var deilig å holde unna. Man må bare pushe seg selv, sier Riiber.

Skal vi tro treneren har unggutten god kontroll på situasjonene.

- Han har veldig klare planer når han ligger der han gjør. Han går ut kontrollert og øker etter hvert.

- Hvordan jobber han mentalt for å takle presset ved å gå ut først?— Det er en treningssak å gå ut først, men Jarl har vært god i hoppbakken i mange år. Han har gjort det mange ganger, men det er klart at det er noe annet å gjøre det i junior-VM og verdenscup enn hjemme i norgescupen, sier Sandell.
Parademarsj 17-åringens forfølger ved passering 2,5 kilometer var hans eldre bror Harald Johnas Riiber, som lå 52,5 sekunder bak.

De siste kilometerne ble derfor en parademarsj for kombinertkometen. I mål var han hele 47,4 sekunder foran tyske Jakob Lange som tok sølv. Kristjan Ilves fra Estland sikret bronsen etter å ha slått tsjekkiske Tomas Portyk med to tideler.

Harald Johnas Riiber falt litt nedover på resultatlisten og endte til slutt på 6.-plass. Lars Buraas gikk nok et sterkt langrenn og gikk seg opp fra 23.- til 8.-plass.

- Harald slipper bronseplassen i den siste bakken. Det var litt synd, for han kjempet bra hele veien, sier Sandell.

Sigmund Kielland gikk over målstreken som nummer 34.Riiber sikret fredag Norges sjuende gull under junior- og U23-VM.

(NTB)