Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Kombinert: Én norsk blant de ti beste etter hopprennet

Østerriker i tet etter hopprennet av dagens kombinertøvelse. 

NUMMER TI: Espen Andersen ligger på tiendeplass etter hopprennet. Klokka 15:15 skal kombinertgutta gå langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NUMMER TI: Espen Andersen ligger på tiendeplass etter hopprennet. Klokka 15:15 skal kombinertgutta gå langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Magnus Moan, Maguns Krog, Jørgen Graabak og Espen Andersen forsvarer Norges ære i dagens kombinertrenn. Andersen var vraket i lagkonkurransen der Norge tok sølv, men kom inn for Mikko Kokslien til dagens renn.

Etter hopprennet ligger Andersen på 10. plass, Moan er på plassen bak, Krog ligger som nummer 17, mens Graabak er helt nede på 29. plass.

Østerrikske Mario Seidl er i ledelsen før kombinertgutta skal gå langrenn klokka 15:15. Seidl hoppet overlegent best, og går ut først senere i dag.

Magnus Moan, som er historisk med medalje i sju VM på rad, hoppet 122 meter. Moan var strålende fornøyd med sin prestasjon da han landet. Hoppet førte til fjerdeplass. Han fortsatte å vise enorm glede gjennom hjertetegn til kamera og en knyttneve i været.

- Det her er jeg godt fornøyd med. Dette var artig, sa Moan til NRK etter hoppet.

Magnus Krog hoppet litt svakere enn Moan, og endte på 120,5 meter med mye oppdrift.

- Jeg hadde greie forhold, og var utrolig nervøs på toppen. Ganske fornøyd, sa Krog etter sitt hopp.

VM-debutanten Espen Andersen fra Lommedalen hoppet like langt som Krog, men med bedre stilkarakterer.

- Det var veldig nære. Men det var ikke så gærent. Dette er gøy. Jeg skal kjempe i dag, altså. Topp ti må være en mulighet i dag, sa Andersen.

Jørgen Graabak ligger best an i verdenscupen, men hoppet svakest av de norske. Trønderen landet på 112 meter, og ristet oppgitt på hodet nede på sletta. Graabak ligger på.

Stillingen:

1) Mario Seidl

10) Espen Andersen 1:17 bak

11) Magnus Moan 1:21 bak

17) Magnus Krog 1:34 bak

29) Jørgen Graabak 2:33 bak

Langrennsdelen begynner klokka 15:15.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media