Kombinert-seier for Bjarte Engen Vik

Bjarte Engen Vik er tilbake der han slapp i forrige sesong, nemlig på toppen av seierspallen. I går vant kombinert-løperen det andre rennet i verdenscupen i suveren stil.

Men Bardu-løperen var lenge usikker på langrennsformen etter fredagens skuffende femteplass i sprinten.

- Etter det dårlige langrennet fredag var jeg ikke særlig optimistisk foran dette løpet. Jeg var usikker på formen etter penicillinkuren.

- Men jeg gikk bevisst hardt ut for å ta igjen Mario Stecher. Etter et par kilometer skjønte jeg at kroppen fungerte som den skulle, sier Bjarte til NTB.

  • Han var nummer to etter hopprennet. På de to første kilometerne hentet Bjarte inn halvparten av de 30 sekundene Stecher ledet med fra start, og ved tre kilometer tok han igjen østerrikeren.
  • De to gikk sammen i tre kilometer, før Bjarte satte inn det avgjørende rykket. Stecher klarte ikke å følge, og Bardu-løperen økte avstanden ytterligere inn mot mål.

Parademarsj

- Det var utrolig moro å vinne løp så tidlig i sesongen. Nå er jeg med i verdenscupen for fullt, sier Bjarte.

Sølvvinneren i Trondheims-VM er sjelden i førjulsform. For tidlig denne gangen i forhold til OL?

- Det ser bra ut med tanke på Nagano, men verdenscupen er like viktig. Men det er kanskje mer prestisje i et OL-gull, sier Bjarte.

  • Trønderen Gard Myhre gikk fort i løypa og tok femteplassen: Jeg gikk et optimalt langrenn. Formen er god, og jeg følte at jeg kunne spa på med krefter mot slutten, sier han. (NTB)