TIRSDAG 18. FEBRUAR 2014:  Jørgen Graabak  (liggende) tar OL-gull i kombinert, mens Magnus Moan går inn til sølv.   Foto: Bjørn Langsem
TIRSDAG 18. FEBRUAR 2014: Jørgen Graabak (liggende) tar OL-gull i kombinert, mens Magnus Moan går inn til sølv. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Kombinert-sjokket: - Jeg klarte ikke å stå på beina etterpå

Jørgen Graabak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din «Folkets Idrettspris»-kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

På forhånd hadde omtrent ingen hørt om ham utenfor kombinertmiljøet. Etter OL i Sotsji sto Jørgen Graabak (23) igjen med to gull.

Nå er kombinterløperen fra Melhus utenfor Trondheim nominert til «Folkets Idrettspris». Du kan avgjøre om han skal vinne!

- Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv. Jeg klarte ikke å stå på beina i målområdet, sa trønderen etter gull i stor bakke og 10 kilometer langrenn.

Vraket Den første konkurransen - med hopp i liten bakke og 10 kilometer langrenn - ble han vraket til.

I neste konkurranse ble han tatt ut, uten at forventningene var de helt store. Da han kom i mål, var ikke spørsmålet: «Hva føler du?»

Spørsmålet var:

«Hvem er du?»

- Drømmen har vært der. Men jeg våget ikke å tro på den, sa Graabak etter triumfen tirsdag 18. februar i det mektige, russiske landskapet.

Gullet var en triumf på flere måter: Ikke siden 1998, ved Bjarte Engen Vik, hadde Norge tatt OL-gull i kombinert.

Ulveflokken fra tysk presse var knust: De hadde nærmest ryddet spaltene for det andre gullet til storfavoritten Eric Frenzel. Nå måtte de i stedet tone ned overskriftene.

Orkan av følelser Ikke nok med det, for Graabak sin del. På lagkonkurransen to dager seinere ble han satt opp på ankeretappen. Der spurtet han Norge inn til et nytt gull.

Ikke minst var dette sterkt for «Mr. Kombinert», Magnus Moan, som aldri hadde gått til topps i OL eller VM. Trønderen var en orkan av følelser, og dediserte halve gullmedaljen til kona Irene. Hun hadde stilt opp i alle år.

Et sterkt OL for kombinertgjengen, som fikk vist fram idretten på en praktfull måte. Kanskje Jørgen Graabak rett og slett fortjener å gå til topps i «Folkets Idrettspris»?

Stem i vei, før avstemningen stenger ved midtnatt. Det er nå det skal avgjøres, og din stemme teller.

Folkets Idrettspris, tidligere vinnere:

Tidligere vinnere av Folkets Idrettspris:

1990: Johann Olav Koss
1991: Johann Olav Koss
1992: Vegard Ulvang
1993: Drillos
1994: Johann Olav Koss
1995: Bjørn Dæhlie
1996: Vebjørn Rodal
1997: Rosenborg
1998: Drillos
1999: Håndballjentene
2000: Knut Holmann
2001: John Arne Riise
2002: Petter Solberg
2003: Petter Solberg
2004: Andreas Thorkildsen
2005: Thor Hushovd
2006: Ole Einar Bjørndalen
2007: Aksel Lund Svindal
2008: Håndballjentene
2009: Magnus Carlsen
2010: Thor Hushovd
2011: Cecilia Brækhus
2012: Magnus Carlsen
2013: Magnus Carlsen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer