Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kombinertgutta kastet ut fra egen pressekonferanse

Jørgen Graabak: - Klassisk eksempel på en minisjef i et stort arrangement som prøver å vise autoritet.

OPPTRINN: Kombinertlandslagets presseansvarlig, Gro Eide, diskuterer med representanten for arrangøren (foran). I bakgrunnen står kombinertgutta som tilskuere. Fra venstre: Espen Andersen, Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber og Kristian Hammer (landslagssjef). Foto: TORE ULRIK BRATLAND
OPPTRINN: Kombinertlandslagets presseansvarlig, Gro Eide, diskuterer med representanten for arrangøren (foran). I bakgrunnen står kombinertgutta som tilskuere. Fra venstre: Espen Andersen, Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber og Kristian Hammer (landslagssjef). Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Det oppsto kaos da kombinertgutta skulle holde pressekonferanse i OL-byen Pyeongchang i morges, norsk tid.

Pressekonferansen skulle arrangeres i en egen del av utøverlandsbyen. Alt virket vel, helt til Jørgen Graabak og co. ble kastet ut fra sin egen pressekonferanse. Årsak: Rommet var ikke bestilt.

- Jeg må bare glise. Det er et klassisk eksempel på en minisjef i et stort arrangement som skal prøve å vise hvem som har litt autoritet. Det har vi sett mange eksempler på, sier Graabak til Dagbladet.

Ikke bestilt

Det var kombinertlagets presseansvarlig - Gro Eide - som organiserte pressekonferansen. Rommet var ledig, men det var formelt ikke bestilt. Dermed ble hele gjengen kastet ut.

Et forsøk på å forklare situasjonen hjalp ikke: Rommet var ikke bestilt. Basta!

Pressekonferansen ble forsøkt flyttet til en annen fløy av det provisoriske teltet som er satt opp ved inngangen til utøverlandsbyen. Her er blant annet sikkerhetskontrollen.

MYNDIG: Presseansvarlig Gro Eide må identifisere seg overfor lederen for arrangørens pressetjeneste. I bakgrunnen: Kombinertgutta. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MYNDIG: Presseansvarlig Gro Eide må identifisere seg overfor lederen for arrangørens pressetjeneste. I bakgrunnen: Kombinertgutta. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Da kom lederen for arrangørens pressetjeneste bort og sa at heller ikke dette gikk. Men etter litt fram og tilbake på engelsk - og noe munnhuggeri - gikk det seg til: Representanten bøyde av og lot kombinertløperne og pressen komme inn i rommet igjen.

- Det er OL. Og da er det ofte litt kaos, sier Graabak.

- Det er flere situasjoner i løpet av de dagene her du bare må stoppe opp og beundre. For to dager siden sprang jeg tilbake til hotellet fra løypa. Jeg kom inn i en bakgård mellom to gjerder. Der sto det 20 frivillige og bare så på hverandre.

Lagkamerat Jarl Magnus Riiber sier:

UTFORDRENDE: Mens slalåm for kvinner ble utsatt til torsdag grunnet vanskelige forhold, ble finalen i slopestyle for kvinner arrangert i natt. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet / NTB/Scanpix / Reuters Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

- Det er sånne ting vi bare må finne oss i når det er OL. På forhånd fikk vi for eksempel streng beskjed om det med logistikken. Vi kan forvente å miste bagasje. Men vi fikk rommet til slutt. Det er det vi ser, det løser seg. Det gjelder bare å være tålmodig.

Blant favorittene

De norske kombinertgutta kommer til OL som en av favorittene. Laget består av Jan Schmid, Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Magnus Krog.

I utgangspunktet deltar de fire førstnevnte i åpningsrennet onsdag. Schmid har slitt med forkjølelse, men skal nå være så å si frisk. I alle fall flytter han inn sammen med de andre i utøverlandsbyen i dag.

- Vi er klare og gleder oss til å komme i gang, sier landslagssjef Kristian Hammer.

NORSKE HÅP: Kombinertløperne Magnus Krog, Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Jørgen Graabak stilte på dagens pressetreff i Olympic Village. Jan Schmid er på bedringens vei. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NORSKE HÅP: Kombinertløperne Magnus Krog, Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Jørgen Graabak stilte på dagens pressetreff i Olympic Village. Jan Schmid er på bedringens vei. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Schmid har hatt litt smårusk i halsen, men er på bedringens vei. Vi må se an treningen og progresjonen før vi tar en endelig avgjørelse. Krog er klar til å steppe inn hvis Jan sier at dette kommer litt for kjapt.

Medaljeambisjoner

Hammer fortsetter:

OL 2018: I dag var OL-entusiast og Dagbladet-journalist Asle Hansen gjest, og sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, snakket vi om det tredoble gullet, og om det er et bevis på at Northug-vrakingen var riktig. Vis mer

- Vi har hatt en veldig positiv sesong. Vi har vært med å kjempe i alle verdenscuprenn. Vi har ambisjoner om å ta medaljer.

Graabak kommer til mesterskapet som dobbelt olympisk mester fra Sotsji. Japaneren Akito Watabe leder verdenscupen foran Schmid og Graabak. Samtidig er tyskerne Fabian Riessle og Johannes Rydzek på skuddhold.

OL-øvelsene for kombinertgutta starter med hopp i normalbakke og ti kilometer langrenn. De norske gutta har sett på hopp- og langrennsfasilitetene og er fornøyde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!