Kombinertgutta satser råere

Kombinertgjengen har merket seg forskningsresultatene som viser at det er mest effektivt å ha overkroppen to grader under skia i svevet. - Det kan være farlig å hoppe slik, men det er mest effektivt. Selvfølgelig vil jeg ha gutta under skia, sier hopptrener Jon Inge Kjørum til Dagbladet.

81 dager før OL i Japan er Gard Myhre (23) fra Byåsen den råeste kombinertløperen i Norge. Han har allerede hodet mellom skiene i flyfasen, og dermed størst muligheter til å ta av nedover mot overgangen - vel å merke hvis satsen også stemmer. # Selv mener Gard at han kan bli enda tøffere, ved å hoppe mer i større bakker enn i K90-meter.

- I dag hopper vi altfor lite i storbakker. Vi vil ha flere renn i 120-metersbakker, da blir vi også mye tøffere.

- I vinter er det bare tre renn i storbakker. Resten går i 90-metersbakker, sier Gard Myhre.

Bjarte Engen Vik (26) fra Bardufoss vant sølv og gull i VM i Trondheim sist vinter. I OL jakter han på to nye gullmedaljer.

Tidligere i vinter har Bjarte tenkt mest på at han må bli tøffere i langrennssporet. Etter at dykkstilen kom, vet han at det er mye å hente også i hoppbakken.

- Jeg kan bli enda råere fra kulen og ned. Da flyr jeg også noen meter ekstra. Når forskningen viser at jeg må lengre ned mot skiene, så får jeg prøve på det, sier Bjarte Engen Vik.

Brorparten av landslagsløperne i kombinert ligger omtrent 15 grader over skiene i flyfasen fra kulen og ned.

- Jeg er blant de bedre fra kulen og ned, og vet ikke om jeg kommer meg lenger ned. I hvert fall er det ikke gjort over natta, sier Trond Einar Elden (27).

<B>GARD TØFFEST:</B> Gard Myhre (nr. to fra venstre) hopper allerede med hode mellom skia, og er Norges tøffeste kombinertløper.