NM i langrenn

Komet-Klæbo herjer i NM: - Jeg er klar for fire VM-distanser

Unggutten soleklar til VM i Lahti.

KLAR FOR VM: Johannes Høsflot Klæbo, her med Martin Johnsrud Sundby i bakgrunnen, er iferd med å gå seg inn på fire VM-distanser i Lahti.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR VM: Johannes Høsflot Klæbo, her med Martin Johnsrud Sundby i bakgrunnen, er iferd med å gå seg inn på fire VM-distanser i Lahti.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LYGNA (Dagbladet): I den grad du var i tvil om du fikk se Johannes Høsflot Klæbo (20) i VM litt senere denne måneden, trenger du ikke lure lenger.

Klæbo er allerede klar for VM-sprinten, men etter dagens 15-kilometer i NM dundrer han inn på den distansen også.

Det bekrefter landslagssjef Tor Arne Hetland overfor Dagbladet.

- Ja, Johannes viste seg godt fram her, sier han.

Dagens andreplass føyer seg inn i rekka av gode prestasjoner for Klæbo. I år har unggutten herjet med resten av langrennseliten helt fra sesongstarten.

Og der sesongens hovedmål i utgangspunktet var U23-VM i USA, ble den ambisjonen raskt oppgradert til VM i Lahti i februar.

Skal snakke med ledelsen

Nå er han altså klar for minst to distanser i seniormesterskapet.

- Jeg har ikke tenkt på hva jeg vil gå, jeg har først og fremst sett for meg sprinten. Men så skal jeg sette meg ned sammen med landslagsledelsen og morfar og finne ut hva som er mest gunstig. Vi skal passe på at vi ikke biter over for mye, fordi jeg har tross alt lyst til å gå fort på de distansene jeg skal gå, sier Klæbo, kledelig beskjeden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.