HAR IMPONERT: Iver Fossum storspiller både i Hannover og på det norske landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR IMPONERT: Iver Fossum storspiller både i Hannover og på det norske landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Iver Fossum om sin nye rolle:

Kometen hylles: - Rolig som skjæra på tunet

Iver Fossum (22) får skryt fra alle kanter, men Hannover-spilleren har ikke noe problem med at Stefan Johansen ble foretrukket fra start i 2-0-kampen mot Kypros.

ULLEVAAL (Dagbladet): For ett år siden var Fossum ute i kulda i Hannover. Nå er 22-åringen blitt en nøkkelspiller for Bundesliga-klubben.

Fossum ble trukket fram som en av de beste på banen da Hannover spilte 0-0 mot Borussia Dortmund i forrige serierunde.

- Iver er utrolig rolig med ballen. Han er rolig som skjæra på tunet, krever ballen i pressede situasjoner, og er nesten feilfri. Tro meg, han er en spiller av høy klasse, sa Hannover-trener André Breitenreiter om 22-åringen etter kampen.

Før Kypros-kampen trakk også landslagssjef Lars Lagerbäck fram midtbanemannen som en spiller som har imponert ham den siste tida.

- Det er selvfølgelig veldig, veldig hyggelig. Jeg vil tro at alle synes det er veldig hyggelig å få ros. Det setter jeg veldig stor pris på, sier Fossum til Dagbladet om rosen.

- Stefan var fantastisk

«Lagerbäck bør vrake kapteinen sin» skrev VG-kommentator Knut Espen Svegaarden før torsdagens kamp, mens TV 2-ekspert Jesper Mathisen mente Fossum banket på døra og truet Johansens plass i startelleveren.

Fulham-spilleren fikk derimot starte, og svarte på kritikken med å score begge målene til Norge i 2-0-seieren mot Kypros.

Fossum har ikke noe problem med at Johansen ble foretrukket denne gangen.

- Det er opp til treneren å bestemme. De som spilte gjorde en veldig god kamp, og Stefan var fantastisk med to scoringer. Han var helt strålende, sier Fossum.

- Fotballkloke spillere

Landslagsassistent Per Joar Hansen sier at de tar en helhetsvurdering når de bestemmer hvem som skal spille.

- Som regel er det to måneder fra kamp til kamp, så man vurderer hva de har prestert i klubben, ser på hvor mye spilletid de har fått, samt hva de presterte i den forrige landskampen, sier Hansen til Dagbladet.

Den tidligere Rosenborg-treneren ønsker ikke å sette Fossum og Johansens ferdigheter opp mot hverandre.

- De er to gode spillere som begge kan bekle flere roller. Stefan og Iver er så fotballkloke og gode at det er helt uproblematisk. Vi så i dag at Stefan scoret to mål, samtidig kom Iver inn og gjorde et solid innhopp. Det er sånn det skal være.

Uvant rolle

På landslaget har Fossum hovedsakelig spilt ute på kanten.

- Jeg synes det er fint å spille der. Jeg trives godt, selv om jeg bare spiller på sentral midtbane i Hannover. Det er en posisjon som jeg liker godt, og jeg føler meg veldig komfortabel på både høyre og venstre kant. Det er bare fint, sier arbeidsjernet.

Fossum har fått mye skryt for arbeidskraften sin, og i den andre serierunden i Tyskland løp Hannover-spilleren mest av samtlige spillere.

- Hvordan har du opparbeidet deg en slik løpskapasitet?

- Det er vanskelig å si. Jeg har trent mye, selvfølgelig, så kommer det etter hvert. Jeg føler at jeg er i veldig god form for øyeblikket. Det er morsomt å spille fotball for tiden.

  • Norge møter Bulgaria søndag klokka 18.00. Kampen sendes på TV 2.