Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Challengerturneringen i Lyon:

Kometen Ruud klar for tredje runde etter ny seier

Casper Ruud tok seg videre til 3. runde i Challengerturneringen på grus i Lyon. Tsjekkeren Jan Satral ble slått i to strake sett.

VIDERE: Casper Ruud tok seg greit til tredje runde i Challenger-turneringen i Lyon etter seier mot Jan Satral. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
VIDERE: Casper Ruud tok seg greit til tredje runde i Challenger-turneringen i Lyon etter seier mot Jan Satral. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen var over på en time og åtte minutter. 26 år gamle Satral er ranket som nummer 144 på siste ATP-ranking. Ruud på sin side er ranket som nummer 112 – hans beste rangering så langt i karrieren.

Ruud startet å serve og hadde litt problemer med å holde sitt første servegame. Det samme hadde tsjekkeren, som faktisk klarte å redde to breakballer. Det så ut til å bli en jevn batalje på grusen i Lyon.

God kontroll

Men etter å ha ristet av seg åpningsnervene tok den unge nordmannen sitt neste servegame blankt. I det tredje klarte Ruud å avverge en breakball før han tok hjem gamet til 3-2. Han klarte å bryte Satrals neste serve og servet sikkert hjem settet til 6-3.

– Casper fikk bra skussmål fra treneren. Han hadde gode server og var bra defensivt, sa faren Christian Ruud til NTB.

Etter det første sette var det få problemer for den 18 år gamle spilleren fra Snarøya. I det andre settet brøt han direkte og gikk raskt opp i en 2-0-ledelse. Med et nytt servebrudd og etterfølgende egen serve ble det 4-0, og nordmannen så seg aldri tilbake og tok settet og kampen med 6-2.

Travel kar

- Han hadde bare én breakball imot, og det er veldig lite på grus. Nå hadde heldigvis Satral noe større feilprosent i sitt spill. Han pleier å være litt mer sikker, sa Christian Ruud.

Ruud møter vinneren av oppgjøret Laurynas Grigelis (Litauen) – Felix Auger-Alisassime (Canada) i 3. runde fredag.

Ruud deltar også i double sammen med nederlenderen Mark Vervoort. Der er duoen klar for 2. runde, hvor det tredjeseedede paret Sander Arends fra Nederland og Peng Hsien-yin fra Taipei er motstandere.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!