Kometen Stina

Bergenseren Stina Hofgaard Nilsen (22) tok sin første pallplassering noensinne da hun ble treer i storslalåm i Maribor i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå kreves det medalje i Salt Lake City. For Stina må sammen med Andrine Flemmen ta hver sin medalje i storslalåm skal trenerduoen nå målsettingen.

- Vi har satt et høyt, men realistisk mål, og det er to medaljer i storslalåm, sier trener Erik Skaslien til Dagbladet.

Skal vi måle etter gårsdagens renn i Slovenia er det høyst på sin plass med ambisiøse målsettinger. 2. og 3. plass etter første omgang, 3. og 4. ved slutt sier det meste.

Og gladest av alle: Stina Hofgaard Nilsen.

- Dette var faktisk veldig overraskende for meg også. En pallplass har vært målet mitt lenge, sier hun.

Lang pause

Skrytesesongen til Hofgaard Nilsen begynte med at hun ikke kunne stå på ski før slutten av september. En kneskade som var vanskelig å diagnostisere - med jumper's knee som en av ingrediensene - plaget henne etter forrige sesongs avslutning i Åre, hvor hun tok sjetteplassen.

Hun frykter likevel ikke at den variable sesongoppkjøringen påvirker O L-formen.

- Jeg har fått trent alternativt, og tror ikke den gode formen vil forsvinne. Og vi skal trene mer, understreker Hofgaard Nilsen til Dagbladet.

Trener Skaslien mener 22-åringens potensial er stort, noe han så allerede på enkelte mellomtider i fjor. Forventningene til OL-sesongen minsker ikke på grunn av skaden.

- At hun gjør det så godt til tross for skadeproblemene, bekrefter bare talentet, mener Skaslien.

Hofgaard Nilsen har kjørt seg inn til en sjuendeplass i storslalåmcupen etter seks av åtte renn, noe treneren skylder på større trygghet i bakken.

Samtidig er det godt å ha Andrine Flemmen på laget. Hun var 67/100 sekund bak suverene Sonja Nef i går, men bare 15 unna andreplassen. Men den niende fjerdeplassen i karrieren smakte ikke så veldig godt.

- En gang må jeg få hundredelene på min side. Det jevner seg vel ut, sukker Flemmen.

Imponert

Hun var imponert over lagvenninnens interne seier i Maribor.

- Tryggheten i laget gjør oss godt. Vi er medaljekandidater i OL, sier Flemmen til Dagbladet.

Molde-jentas sesongmål er topp tre i storslalåmcupen. Der holder hun nå toerplassen, med 22 poeng ned til førstemann utenfor pallen.

<B>GNISTRET: Stina Hofgaard Nilsen kjørte så det gnistret i går. - En pallplass har vært målet mitt lenge, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer