Kometens frekke svar

Sprinttrener Arild Monsen vil ikke love noe, men sprintkometen Thomas Helland Larsen er ikke i tvil etter fredagens bragd.

PÅ PALLEN: Thomas Helland Larsen jubler for andreplassen og blir applaudert av Johannes Høsflot Klæbo og franske Richard Jouve. Foto: Bjørn Langsem
PÅ PALLEN: Thomas Helland Larsen jubler for andreplassen og blir applaudert av Johannes Høsflot Klæbo og franske Richard Jouve. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Etter dagens 2. plass på Lillehammer, bare slått av Johannes Høsflot Klæbo, fikk Thomas Helland Larsen spørsmål om han kom til å gå verdenscuprenn i Davos neste helg:

-Jeg håper det, svarte han til Dagbladet.

Etter en rask kunstpause la han til:

- Jeg regner med det.

DELER ROM: Og fredag delte Johannes Høsflot Klæbo og Thomas Helland Larsen en unik opplevelse på Lillehammer. Foto: Bjørn Langsem
DELER ROM: Og fredag delte Johannes Høsflot Klæbo og Thomas Helland Larsen en unik opplevelse på Lillehammer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Offensiv

Herlig offensivt fra Norconsult-løperen, som hadde gått to individuelle verdenscuprenn før dagens bragd. Begge var i Norge - og aldri hadde han blitt topp 20.

23-åringen,var den siste som tok seg videre i prologen, holdt på å ryke i en steintøff kvartfinalen med Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Kevin Bolger, Lucas Chanavat og Joni Maki, gikk videre på tid i semifinalen før han slo til med en andreplass i finalen.

- Kvartfinalen var som en finale. Den var skikkelig utfordrende. Da jeg kom gjennom den tenkte jeg at det svarte godt, sier Helland Larsen.

Om det blir Sveits-tur til uka gjenstår ennå å se.

- Det er positivt for han, så får vi se. Jeg kan ikke ta ut laget her og nå, jeg må få landet litt. Men det er en god søknad for videre verdenscup, sier Arild Monsen til Dagbladet.

SPRINT: Johannes Høsflot Klæbo har lagt sponsorbråket bak seg, og var helt suveren på sprinten, Emil Iversen ville ikke snakke med media, og Johanna Hagström synes brillene er viktigere enn pallplass i verdenscupen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Tøff vei

Fredag smilte han fra øre til øre i Lillehammer-kulda, men Helland Larsen åpnet også opp om den tøffe veien til fredagens prestasjon.

Han sier at det er langt fra han til Klæbos suksesshistorie:

- Jeg har ikke fått den samme reisen. Han har samlet på verdenscupseire, mens jeg har stort sett gått rundt på Norgescup og blitt slått mye ut i kvartfinalene. Da smaker det ekstra godt nå, sier Hellan Larsen.

Å takle det her til tider vært tøft:

- Det er kjipt når du ikke får ting til. Du står og stanger hodet i veggen og vet ikke hva du gjør feil Jeg har gått tilbake til tegnebrettet flere ganger. Nå er jeg 23 - og nå løsnet det. Men det tok tid, sier han.

GLEDE: Tvillingene Tiril- og Lotta Udnes Weng jublet høylytt for tredjeplassen til førstnevnte. Video: Løkås / Særsland. Reporter: Haarstad. Vis mer

OL-drøm

Hva framtida bringer er han ikke sikker på ennå. Helland Larsen legger ikke skjul på at OL er drømmen, men han vil ikke bruke mye energi på det ennå:

- Nå handler det om å ta løp for løp, men det er en ambisjon å komme dit, sier 23-åringen.

Og på veien dit håper Helland Larsen å få god hjelp av Klæbo, som han deler rom med på Lillehammer.

Sistnevnte var mektig imponert over Norconsult-løperens prestasjon.

- Han virker fryktelig sterk. Han gjør ingen kjempeprolog, men viser at han er god på slutten her og klarer å få ut hva han er god for.

- Blir han romkamerat i Davos også nå?

- Vi får se. Det er heldigvis ikke jeg som skal ta ut det laget, og det er jeg ganske glad for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer