- Komikveld fra ende til annen

Hoderystende til dopinganmeldelse.

- Komikveld fra ende til annen, slår sandvolleyballspiller Vegard Høidalen fast overfor NTB etter at Antidoping Norge anmeldte 37-åringen for brudd på meldeplikten.

Ifølge Antidoping Norge er veteranen anmeldt på bakgrunn av fire advarsler for brudd på retningslinjene om utøverinformasjon. Tre av advarslene er gitt innenfor en 18-månedersperiode.

Påtalenemnda legger ned påstand om ni måneders utestengelse fra all idrett. Det bes også om at sandvolleyballspilleren suspenderes med øyeblikkelig virkning.

- Truslene om å utestenge meg i ni måneder vil få store konsekvenser for min videre karriere. Det må enhver idiot skjønne, sier Høidalen, som tidligere har kritisert systemet for innsamling av utøverinformasjon.

Det antydes at saken kommer opp for Domsutvalget i august.

- Norges Volleyballforbund vil presisere at alle utøvere generelt og Vegard spesielt er uskyldige inntil eventuell domfellelse. Dersom han skulle bli dømt, vil dette i henhold til den kontrakten han har med forbundet være å regne som kontraktsbrudd, heter det i en pressemelding fra volleyballforbundet.

Flere andre toppidrettsutøvere er under press for å ha uteglemt meldeplikten. Blant dem er terrengsyklist Gunn-Rita Dahle Flesjå (35).

Hundrevis av toppidrettsutøvere i Norge har plikt til å melde fra om hvor de befinner seg til enhver tid. Hensikten er at dopingjegerne skal utføre dopingtester uanmeldt utenfor konkurranse.

OPPGITT: Vegard Høidalen stiller seg hoderystende til anmeldelsen for brudd på Antidoping Norges meldeplikt. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
OPPGITT: Vegard Høidalen stiller seg hoderystende til anmeldelsen for brudd på Antidoping Norges meldeplikt. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Håkedal og Tørlen videre 

Etter teknisk timeout og skade tapte Nila Håkedal og Ingrid Tørlen 0-2 i sin siste puljekamp i sandvolleyballturneringen i Stavanger. De gikk så vidt videre.

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes sto med to seirer fra onsdagens kampen, men måtte se seg slått av det amerikanske paret April Ross og Jennifer Boss i kampen om å vinne gruppen.

Det ble 19-21 og 15-21 i sett. Det amerikanske laget vant fjorårets turnering.

- Vi var litt for tamme og rotet det til for oss selv, sa Kathrine Maaseide.

- De lyktes med å skifte på servetaktikken etter at de hadde litt problemer i det første settet. Etter de klart vi ikke å ta imot godt nok, sa hun.

Opp mot sitt beste 

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen visste at de måtte spille opp mot sitt beste om de skulle vinne kampen mot Rachel Wacholder og Tyra Turner fra USA torsdag. Så langt i Grand Slam-turneringen har de norske jentene vunnet en kamp og gitt fra seg en knepen seier.

- Komikveld fra ende til annen

- Normalt skal de ha kvaliteter gode nok til å ta amerikanerne på svakhetene de har, sier trener Jon Grydeland etter kampen.

Men torsdag spilte ikke Håkedal og Tørlen så bra som dagen før.

- Jeg sitter igjen med en litt rotete følelse, innrømmer Nila Håkedal, som måtte ta teknisk timeout på stillingen 13-15 i annet sett.

- Jeg har slitt litt med knærne, en skade som blir verre ved belastning, men det er under kontroll, bedyrer hun.

Første sett tapte jentene 22-24, mens det til slutt ble 16-21 til USA i siste sett.

Ute av leken 

Kristine Wiig og Janne Kongshavn er på sin side ute av Grand Slam-turneringen i Stavanger etter tap for Tyskland torsdag formiddag.

Wiig og Kongshavn tapte sin tredje og siste kamp i puljespillet. Med 1-2 mot Antje Röder og Helke Claasen kunne de bare trøste seg med at de fikk tatt ett sett før de røyk ut.

- Jeg synes ikke vi har noen grunn til å skamme oss over dette, sa Kristine Wiig etter kampen.

VIDERE, SÅVIDT: Nila Håkedal (t.v.) og makker Ingrid Tørlen er videre i Stavanger, men bare såvidt.